Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας το ''Oruc Reis''

Την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας «προδίδουν» οι χάρτες θαλάσσιας παρακολούθησης. Εδώ και αρκετή ώρα έχει εξέλθει από το λιμάνι της Αττάλειας και κινείται νοτιοανατολικά με μεγάλη ταχύτητα. 

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για κάποια νέα αποστολή ή κινείται στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης και των δοκιμών που κάνει.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bέβαια πάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχει τεθεί σε λειτουργία σε μια κρίσιμη στιγμή για την έναρξη των διερευνητικών και ενόψει της της Συνόδου Κορυφής προκειμένου η Τουρκία να δείξει ότι το παραμένει στην περιοχή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «επιστρατευτεί» για τους γνωστούς λόγους. 

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φυσικά και είναι απόλυτα ενημερωμένες για τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους εξετάζοντας με απόλυτη προσοχή την κατάσταση και είναι έτοιμες για να επέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο. 

Και όλα αυτά, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, θα ξεκινούσαν οι συζητήσεις στο ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση.

«Φυσικά και είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και της σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε δυστυχήματα», είπε και πρόσθεσε πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τουρκοκύπριων».  

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ