Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Υποβαθμισμένο το θέμα της Τουρκίας στο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη για άλλη μία φορά εγκταταλείπει τον Ελληνισμό. Πλέον το παράδοξο θα ήταν να υποστηρίξει τα συμφέροντα Ελλάδας-Κύπρου. Η ΕΕ συμπεριφέρεται ως σαν να είναι η Τουρκία μέλος της Ένωσης, κάνοντας απαντωτά ''δώρα'' στον Ερντογάν. 

Συμβούλιο ΥΠΕΞ: Υποβαθμισμένο το θέμα της Τουρκίας 

Με τη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών ξεκινάει η κρίσιμη εβδομάδα εξελίξεων για την ελληνοτουρκική κρίση. Το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία είναι χαμηλά στην ατζέντα, ενώ ο Μπορέλ δεν ανέφερε ούτε μία φορά την λέξη Τουρκία στις σημερινές του δηλώσεις, ενδεικτικό της αδιαφορίας των Βρυξελλών για την κατάσταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.  

Δείτε βίντεο:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακάρ: Την Τρίτη αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας 


 
«Ο πέμπτος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα αρχίσει την Τρίτη», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ, λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά διαλλακτικός και δήλωσε ότι είναι υπέρ του... διαλόγου με την Ελλάδα και της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο.

«Φυσικά και είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και της σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε δυστυχήματα», είπε και πρόσθεσε πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τουρκοκύπριων».

Προφανώς η Τουρκία έχει πάρει ''σήμα'' από την Γερμανία, για να δείξει καλό πρόσωπο προς την Δύση!   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  

Η Λευκωσία  

 

Η Αθήνα δεν μπορεί εύκολα να αγνοήσει τη δυσφορία της Λευκωσίας σε περίπτωση που αρχικά οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο, κατόπιν οι ηγέτες, δεν προβούν σε κάποια ουσιαστική κίνηση που θα δείχνει στην Αγκυρα ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν αποτελούν στοιχείο επιστημονικής φαντασίας. 

Η διασύνδεση εκ μέρους της Λευκωσίας των κυρώσεων για την Τουρκία με αυτές για τη Λευκορωσία κινδυνεύει να οδηγήσει την κυπριακή πλευρά σε απομόνωση (οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν σοβαρή ενόχληση στο παρασκήνιο), το Παρίσι εκφράζει κατανόηση αλλά δύσκολα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι τέλους.

Με λίγα λόγια και η Αθήνα φοβάται να μιλήσει για κατάλογο κυρώσεων! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ