χάκερ
Ελληνοτουρκικά

Επίθεση Τούρκων χάκερ στη σελίδα "Δημοκρατία" για δημοσίευμα κατά του Ερντογάν

Ο ιστότοπος ελληνικής εφημερίδας φάνηκε να έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Σάββατο το πρωί η αρχική σελίδα του dimokratianews.gr αντικαταστάθηκε από τουρκικό μήνυμα που έγραφε: «Οι Τούρκοι είναι εδώ, πού είσαι;»

Μέχρι χθες, το μήνυμα είχε αφαιρεθεί, αλλά ο ιστότοπος ήταν ακόμα εκτός λειτουργίας.

Η εφημερίδα Δημοκρατία δημοσίευσε πρωτοσέλιδο της την Παρασκευή, για το οποίο το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εξηγήσεις από τον Έλληνα Πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε δήλωσή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη χρήση προσβλητικής γλώσσας, αναφέροντας ότι δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική κουλτούρα της χώρας.

Σε δημοσίευμα του Bloomberg στο οποίο περιγράφεται το εν λόγω περιστατικό αναφέρεται ότι οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δύο μελών του ΝΑΤΟ, έχουν αυξηθεί από τότε που η Τουρκία άρχισε έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων «σε αμφισβητούμενα ύδατα τον Αύγουστο».

Επίσης, η ιστοσελίδα espressonews.gr προσβλήθηκε από την επίθεση, δεδομένου ότι οι δύο ιστότοποι βρίσκονταν στον ίδιο server.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ