Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Απειλές Ερντογάν: ''Αν οι Έλληνες κάνουν σόου στο Καστελόριζο, εμείς θα κάνουμε μεγαλύτερο''

Στην απόσυρση του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να δοθεί χώρος στη διπλωματία με την Ελλάδα.  

Bέβαια ανέφερε πως το Oruc Reis θα επιστρέψει εάν χρειαστεί, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως η Άγκυρα εκβιάζει. 

Μάλιστα αναφέρθηκε στην παραίτηση Σάρατζ, επιβεβαιώνοντας πως οι σχέσεις τους είναι στο χειρότερο σημείο!

Αναλυτικά 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής ανέφερε: ''Πολλοί Πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σσ με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Σάντσεζ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;  αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιές προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ότι έκαναν στο Καστελλόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη΄΄.

Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρανόησης, ο Ερντογάν ανέφερε: ''Να τους δούμε (σσ τους Έλληνες), να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα. Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη΄΄.

https://twitter.com/eha_news/status/1306909798240260099

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ