Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Επίθεση Άγκυρας σε Αθήνα: ''Η Ελλάδα τορπιλίζει τις συνομιλίες στο ΝΑΤΟ

Νέα επίθεση είχαμε από τους Τούρκους κατά του Ε. Μακρόν. Ο Γάλλος Πρόεδρος είναι ''βραχνάς'' για την Άγκυρα και αυτό φαίνεται από τις καθημερινές αναφορές που έχουμε από Αξιωματούχους του Ερντογάν. 

Ο Χ. Ακάρ ανέφερε πως ο Γάλλος Πρόεδρος είναι αυτός που ''βάζει'' λάδι στη φωτιά στις γαλλοτουρκικές σχέσεις, ενώ με έναν εντελώς προκλητικό τρόπο, δήλωσε πως ο Μακρόν θέλει να γίνει Ναπολέοντας. 

Ο Τούρκους ΥΠΑΜ αναφέρθηκε και στον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως η Αθήνα είναι αυτή που δεν επιθυμεί μία ''λύση'', ''τορπιλίζοντας'' τις συνομιλίες! 

Προφανώς η Άγκυρα με αυτές τις δηλώσεις θέλει να δείξει πως η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί στη Μεσόγειο και όχι η Τουρκία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; H Eλλάδα πρέπει να μην ξεκινήσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα. Δεν χρειάζεται να ''πέσουμε'' στην ''παγίδα'' που μας στήνει ο Ερντογάν μαζί με την Μέρκελ. 

Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να διαπραγματευτεί με την Toυρκία!

Απίθανα σενάρια από τα Τουρκικά ΜΜΕ 

Όπως αναφέρει σήμερα ο δημοσιογράφος της Hurriyet, Hande Fırat, και αναδημοσιεύει η Milliyet, η Τουρκία προσφέρει στην Αίγυπτο θαλάσσια περιοχή μεγέθους όσο τρεις φορές η έκταση της Κύπρου, για να υπογράψουν συμφωνία ΑΟΖ.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην «μαραθώνια» συνέντευξή του στο CNN Turk ανέφερε πως ανάμεσα σε Τουρκία και Αίγυπτο «Υπάρχουν συνομιλίες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών. Είπαμε στην Αίγυπτο, “Μπορούμε να υπογράψουμε μια συμφωνία όπως αυτή με τη Λιβύη”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τον συντάκτη του άρθρου «Η προτεινόμενη συμφωνία δημιουργεί μια θαλάσσια περιοχή για την Αίγυπτο ίση με το μέγεθος τριών νησιών της Κύπρου».

«Ειπώθηκε (σσ από την Τουρκία στην Αίγυπτο) πως αν συμφωνήσετε μαζί μας για τις θαλάσσιες ζώνες, θα προσθέσετε αυτή την περιοχή στην οικονομία σας», αναφέρει η Hurriyet. 

Πάντα κατά το ίδιο δημοσίευμα, τη συμφωνία προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίνοντας μεγάλα ποσά στην Αίγυπτο λειτουργώντας επίσης παρασκηνιακά προκειμένου το Κάιρο να μην υποκύψει στην Τουρκία.

Και μετά ''ξύπνησαν'' οι Τούρκοι με τα σενάρια επιστιμονικής φαντασίας!

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ