Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικά ΜΜΕ: ''Θα πάμε το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών σε ΝΑΤΟ-ΟΗΕ''

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας. Τα ΜΜΕ του Ερντογάν, από την μία θέλουν να ξεκινήσει ο διάλογος και από την άλλη ''στοχοποιούν'' τα ελληνικά νησιά. 

Μάλιστα βγάζουν και χάρτες, ενώ δίνουν στοιχεία για το πόσους στρατιώτες έχει το κάθε νησί μας στο Αιγαίο. 

Το προκλητικό όμως είναι αλλού. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα θα θέσει το ζήτημα της αποστρατικοποιησης των νησιών σε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ! 

Δείτε χάρτη  

Μιλιέτ: Στρώνεται τραπέζι διαλόγου μέχρι 24 - 25 Σεπτεμβρίου 

Για προχωρημένη διπλωματική κινητικότητα ώστε Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση της Γερμανίας, κάνει λόγο σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μιλιέτ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας και ειδικά μετά από συνομιλίες με τη Γαλλία έχει συμφωνηθεί η διαδικασία «να μην καθυστερήσει περαιτέρω» και οι πρώτες επαφές να πραγματοποιηθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 - 25 Σεπτεμβρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Μάλιστα, επιδίωξη της γερμανικής πλευράς είναι εκτός από τις χαμηλού επιπέδου διερευνητικές επαφές σε πρώτη φάση, να υπάρξουν έπειτα και συνομιλίες σε υψηλότερο επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», δεν βλέπει αρνητικά τη γερμανική προσπάθεια, αλλά στις προπαρασκευαστικές επαφές της με το Βερολίνο έχει κάνει σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα υπάρχει καμία συμμετοχή της Γαλλίας κι επίσης ότι «θα καθίσει στο τραπέζι για μια δίκαιη λύση χωρίς προκλήσεις και χωρίς προκαταλήψεις».

Η Γερμανία βρίσκεται σε επαφές και με την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό και εάν η διαδικασία εξελιχθεί θετικά, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο Βερολίνο όπως και την προηγούμενη φορά, τον Ιούλιο 2020.

 

https://twitter.com/Haber7/status/1305754409465503745

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ