Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τρελάθηκε ο Ακάρ - ''Πάρτε τον στρατό από τα νησιά σας''

Νέες προκλητικές δηλώσεις από Ακάρ.  

-Η Tουρκία σέβεται απολύτως την εθνική κυριαρχία όλων των κρατών
-Επιζητούμε ειρηνικό διάλογο. Η Γαλλία προσπαθεί να εμποδίσει τον διάλογο για να πουλήσει όπλα. 
-Η Ελλάδα ρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει το Καστελόριζο

Aναλυτικά 

Ζήτημα αποστρατικοποίησης 18 νησιών έθεσε ξανά ο Χουλουσί Ακάρ, μεταξύ αυτών και για το Καστελόριζο, όπου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι ενοχλημένη και θεωρεί πρόκληση τους εορτασμούς στο συγκεκριμένο νησί “λες και δεν υπήρχε άλλο (νησί) για εορτασμούς”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Για την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια, είπε ότι ''θα υπάρχουν μπρος πίσω μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας εκεί''.

Ο Ακάρ μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα έχει στρατό σε 18 νησιά της καταπατώντας διεθνείς συνθήκες. ''Αυτό αυξάνει την ένταση και καταστρέφει τις όποιες προσπάθειες διαλόγου''.

Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν εντάσεις: ''Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και θέλουμε να βρεθούν πολιτικές λύσεις μέσα από ειρηνικές μεθόδους. Έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς η ένταση και οι προκλήσεις δεν βοηθούν κανέναν και ιδιαίτερα την Ελλάδα''.

Ο Ακάρ είπε ακόμα: ''Πριν μπει ο χειμώνας πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες τους διαλόγου το συντομότερο δυνατόν και να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσα από αυτόν''.

Απευθύνθηκε μάλιστα στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να μην πέφτει θύμα του Εμανουέλ Μακρόν που όσα κάνει τα κάνει για δικό του όφελος! 

Όπως φαίνεται η ελληνογαλλική συμμαχία ενοχλεί την Άγκυρα!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ