Ελληνοτουρκικά

Ιγνατίου για επίσκεψη Πομπέο σε Κύπρο: Οι ΗΠΑ δηλώνουν «παρών» στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι κρίσιμες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που έχουν απόψε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο οποίος επισκέπτεται εκτάκτως τη Λευκωσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, o αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ανακοίνωσή του, εξήγησε τους λόγους αυτής της ξαφνικής επίσκεψης Πομπέο στην Κύπρο. Αναλυτές συνδέουν την επίσκεψη αυτή με την προηγούμενη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ διπλωματικές πηγές σημείωσαν πως ο Μάικ Πομπέο πηγαίνει όπου αυτός κρίνει και πως επρόκειτο για μια «οφειλόμενη επίσκεψη που έπρεπε να γίνει», την οποία χαρακτήρισαν μάλιστα και «καθυστερημένη». 

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία όπου στην Ανατολική Μεσόγειο επικρατεί αναταραχή, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να δηλώνει, κατ΄αυτό τον τρόπο, την ισχυρή παρουσία των ΗΠΑ στα τεκταινόμενα. Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε μεταξύ άλλων πως αναζητούν ειρηνική λύση για τις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μεσόγειο και κάλεσε την Τουρκία να κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις ναυτικές της δυνάμεις από την περιοχή. 

Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ