Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μετά το Καστελόριζο οι Τούρκοι ''στοχοποιούν'' & την Ρω

Συνεχίζει το σχέδιο στοχοποίησης της παρουσίας ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά μας στο Αιγαίο η Άγκυρα, ενώ πρόσφατα πληροφορίες σε ρωσικά και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν την πιθανή μετακίνηση τουρκικών πυραύλων S-400 στα τουρκικά παράλια εφόσον η κρίση με την Ελλάδα επεκταθεί περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
“Η Ελλάδα στέλνει στρατεύματα σε ένα νησάκι κοντά σε τουρκικές ακτές, παρά την αποστρατικοποιημένη κατάσταση των νησιών, ενώ η Τουρκία έχει ήδη προειδοποιήσει για την προηγούμενη στρατιωτική ανάπτυξη στο Καστελόριζο”, γράφει ο τουρκικός τύπος.

Βιντεοσκοπημένο υλικό που δημοσιεύθηκε από το TRT Haber δείχνει Έλληνες στρατιώτες στο νησάκι Rω (οι Τούρκοι το ονομάζουν Karaada) όπως κάνουν και με μια πλειάδα νησιών μας σε μια προσπάθεια να σφετεριστούν πιθανότατα μελλοντικά την κυριαρχία τους.

Το ίδιο κατάπτυστο άρθρο κατηγορεί την χώρα μας ότι μετέτρεψε μάλιστα και ορισμένα πολιτικά κτίρια στο νησί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα οποία χρησιμοποιούνται από τα ελληνικά στρατεύματα που πρόσφατα έφθασαν στο νησί.

Δεν αναφέρει βέβαια το άρθρο, ότι το φυλάκιο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Ρω, ενώ σημειώνει ότι το νησάκι βρίσκεται μόλις 2,4 χιλιόμετρα (1,5 μίλια) μακριά από την τουρκική ακτή και είναι ακατοίκητο, γράφουν οι Τούρκοι.

Η επίκληση της συνθήκης του Παρισιού του 1947 έχει γίνει "καραμέλα" στον τουρκικό τύπο κατηγορώντας ταυτόχρονα την  Ελλάδα ότι δεν διαθέτει μόνο στρατό στα νησιά αυτά, αλλά υλοποιεί και στρατιωτικές ασκήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν κάνουν κουβέντα όμως οι γείτονες για τις ισχυρές τουρκικές δυνάμεις στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και για τις πληροφορίες για την πιθανή μετακίνηση τόσο βαλλιστικών πυραύλων BORA με εμβέλεια 270 χλμ όσο και ρωσικών πυραύλων S-400 με εμβέλεια 250 χλμ.

Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης των Δωδεκανήσων.

Η Άγκυρα ετοιμάζεται πιθανόν να εγείρει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα. Το είχαν πράξει άλλωστε Τούρκοι ειδικοί και σύμβουλοι του καθεστώτος σε Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...