Ελληνοτουρκικά

"Σεισμός" στο ΝΑΤΟ: Ελλάδα-Γαλλία-Κύπρος η πρώτη ευρωπαϊκή Task Force της συμμαχίας

Ανεξαρτητοποίηση από το ΝΑΤΟ και αλλαγή του αμυντικού δόγματος της ΕΕ, επιζητά εκτός όλων των άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν, με τον αμυντικό άξονα Ελλάδος-Γαλλίας-Κύπρου κατά της ισλαμικής Τουρκίας που απειλεί ζωτικά συμφέροντα από το Ορμένιο έως το Μάλι και την Μποσουάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ακριβώς στιγμή με γαλλική προτροπή θα έχουμε από τις ίδιες χώρες την πρώτη ιδιότυπη ευρωπαϊκή Task Force που θα είναι έτοιμη να δράσει στην Α.Μεσόγειο διαφυλάσσοντας καίρια τα συμφέροντα της ΕΕ.

Ο Μακρόν και η ομάδα που τον στηρίζει στους σχεδιασμούς του, χωρίς να μασούν τα λόγια τους ομιλούν περί ευρωπαϊκού σχεδίου αμυντικής αποτροπής με επέκταση του γαλλικού αντίστοιχου δόγματος, κατά χώρας μέλους του ΝΑΤΟ όπως είναι η Τουρκία φέρνοντας σε δύσκολη θέση ΗΠΑ-Γερμανία.

Η Ουάσιγκτον φέρεται να αντιδρά σθεναρά σε όλα αυτά, μόνο που αυτήν την περίοδο έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές ένοπλες εσωτερικές εξεγέρσεις σε διάφορες πολιτείες, ενώ ο αμερικανικός στρατός με εντολή Τράμπ έχει αποσυρθεί ουσιαστικά από την Μεσόγειο αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε άλλες περιφερειακές δυνάμεις.   

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Γαλλία θέλει να αναλάβει τα ηνία και να υλοποιήσει το δόγμα της αμυντικής αποτροπής της ΕΕ στην Μεσόγειο ξεκινώντας με την πολύ επικίνδυνη ισλαμική Τουρκία που εφοδιάζει ισλαμιστές τρομοκράτες, παίρνοντας τα ηνία από τους Γερμανούς   

Έτσι θα δημιουργεί μέσω διμερών συμφωνιών μια ευρωπαϊκή αμυντική δύναμη που θα προστατεύει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα ακυρώνοντας για πρώτη φορά τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μετά το 1945.  

Το Παρίσι επίσης σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, εκτιμά ότι και άλλες χώρες θα ενταχθούν σε αυτήν την προσπάθεια, όπως για παράδειγμα η Αυστρία, η οποία δεν επιθυμεί την επέκταση της τουρκικής επιρροής στο εσωτερικό της, μέσω των Τούρκων μεταναστών.

Η ίδια χώρα μαζί με άλλες συμπαραστάθηκε ειλικρινά στην χώρα μας την χρονική περίοδο των επεισοδίων του Έβρου, μέσω έμπρακτης βοήθειας αλλά και δηλώσεων Αυστριακών αξιωματούχων, που ανέφεραν ότι οι Έλληνες στρατιώτες φυλάνε ευρωπαϊκά σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες από το Μέγαρο των Ιλισίων στο Παρίσι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εφόσον θα είναι η επιτυχής η κοινή στρατιωτική δράση Αθήνας-Παρισιού και Λευκωσίας κατά του Ερντογάν, θα ενταχθούν σε αυτή και άλλες χώρες της ΕΕ, αφήνοντας το Βερολίνο και τα φιλοτουρκικά σχέδια του στο περιθώριο.

Η Γερμανία μάλιστα έχει τεθεί ήδη στο περιθώριο των εξελίξεων, αφού ούτε στην συριακή, ούτε στην Λιβυκή και φυσικά ούτε στην ελληνοτουρκική κρίση, μπόρεσε να παρέμβει αποτελεσματικά ώστε να οδηγήσει σε ένα επιτυχές αποτέλεσμα.             

Η γαλλική πολιτική και η συμμαχία με την Ελλάδα μπροστά στους ωμούς εκβιασμούς ενός ηγέτη (Ερντογάν) χιλιάδων ισλαμιστών Τζιχαντιστών και εκατοντάδων τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν πάρει θέσεις για σύγκρουση με τον πολιτισμένο κόσμο παντού, έχει και ηθικό υπόβαθρο.

Αναφερόμαστε στον πόλεμο των θρησκειών και των ακραίων ισλαμικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που κινούνται ήδη στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνες και μελέτες πολλών ειδικών αναλυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν όμως μέσα σε όλα αυτά, ο άξονας Ελλάδος-Γαλλίας-Κύπρου κατά της Τουρκίας πετύχει τον σκοπό του, τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν μεταβάλλοντας ακόμη και τον ρου των μελλοντικών γεγονότων στην ίδια την ευρωπαϊκή ένωση. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...