Ελληνοτουρκικά

H συνεργασία Ελλάδας- Σ.Αραβίας προκαλεί “εγκεφαλικά” στον άξονα Ιράν-Τουρκία-Κατάρ

Πολλαπλά “εγκεφαλικά” προκάλεσε η παρουσία Σαουδάραβα αξιωματικού στο ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα, ενώ τουρκικές πηγές ανέφεραν περί επικείμενων κοινών αεροπορικών ασκήσεων Ελλάδος-Σ.Αραβίας (στα πρότυπα των ΗΑΕ) πιθανότατα στην Α.Μεσόγειο.
     
Τη Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Αντισμήναρχο Rashed ALABOUDI Ακόλουθο / Αξιωματικό Σύνδεσμο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα μας.

Η τοποθέτηση Ακόλουθου / Αξιωματικού Συνδέσμου στη Ελλάδα γίνεται για πρώτη φορά και καταδεικνύει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχώς αναβαθμίζονται.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι “αν και δεν έχει γίνει καμία δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης, τουρκικές “πηγές” δηλώνουν ότι Ελλάδα και Σ.Αραβία μιλούν για συνεκπαίδευση και στρατιωτικές ασκήσεις από κοινού στο άμεσο μέλλον".

Οι ίδιες τουρκικές πηγές θεωρούν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν κοινές αεροπορικές ασκήσεις μεταξύ της ελληνικής ΠΑ και της Σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας μέχρι το τέλος του 2020.

Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία έστειλε έναν στρατιωτικό σύνδεσμο στην Πρεσβεία της στην Αθήνα αξιολογείται από τουρκικής πλευράς ως αποτέλεσμα της πολύ θετικής εξέλιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών πρόσφατα.

Μετά την παρουσία πολεμικών αεροσκαφών των ΗΑΕ στην Κρήτη εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος και για την παρουσία των Σαουδαράβων στην ίδια περιοχή, κατά φυσικά των τουρκικών βλέψεων.

Το Ριάντ έχει τα δικά του τεράστια συμφέροντα τόσο στην Α.Μεσόγειο όσο και σε Ελλάδα και Αίγυπτο με πλήθος εταιρειών που δραστηριοποιούνται.

Νέος άξονας Τουρκίας-Ιράν-Κατάρ βάζει “φωτιά” στην Μεσόγειο

“Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας, του Ιράν και του Κατάρ θα  δημιουργήσουν ένα πολιτικό και οικονομικό σύμφωνο για τη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο Khaled al-Qaddoumi, εκπρόσωπος της Χαμάς στην πρωτεύουσα του Ιράν,Τεχεράνη.

Η περιοχή χρειάζεται απόλυτα ένα ισχυρό μέτωπο για την καταπολέμηση των ξένων παρεμβάσεων. Τουρκία, Ιράν και  Κατάρ και όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο μέτωπο μπορούν να σχηματίσουν μια αμυντική συμμαχία. Μπορούμε να είμαστε σταθεροί και δυνατοί σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, του πολιτισμού και της πολιτικής»,δήλωσε ο Καντούμμι.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ανώτατος ηγέτης αυτού του σχεδίου που αφορά την παγκόσμια κυριαρχία του ακραίου Ισλάμ, είναι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φιλοξένησε πρόσφατα αξιωματούχους της Χαμάς, δεχόμενος μια απλή διπλωματική επίπληξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία φυσικά  για αυτόν ήταν ένα “χάδι”.

Κατάρ και Τουρκία έχουν δημιουργήσει στενές στρατηγικές σχέσεις στην περιοχή της Μεσογείου, συνεργαζόμενες σε Συρία και Λιβύη.

Ο Καντούμι είπε ότι η Χαμάς και οι τρεις χώρες μοιράζονται  έναν κοινό εχθρό που είναι το Ισραήλ, αλλά και άλλους όπως την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία  έχουν ισχυρούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολοένα και πιο θερμές σχέσεις με το Ισραήλ.

Η Τουρκία του Ερντογάν παίζει ένα τρομερό παιχνίδι με όλες τις τουρκόφωνες χώρες του Καυκάσου ενώ την ίδια στιγμή μέσω της μουσουλμανικής αδελφότητας θέλει να ελέγξει όλα τα ακραία ισλαμικά κινήματα στην γη.

Σκοπός είναι ο εκβιασμός της ΕΕ, και της δύσης γενικότερα από την “αυτοκρατορία του κακού” την οποία ετοιμάζει τόσο επιμελώς ο Τούρκος πρόεδρος εδώ και τόσα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ