Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σοκ από Σύμβουλο του Αμερικανικού Πενταγώνου: Επίθεση σε Γαλλία για την στήριξή της στην Ελλάδα

Ακατανόητα εντελώς πράγματα μας έρχονται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από ειδικό σύμβουλο του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος στηλιτεύει ξεκάθαρα την γαλλική στρατιωτική ανάμειξη, και κυρίως την στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα κατά της Τουρκίας.

Με πρόσχημα την εμπλοκή δήθεν Τριών νατοϊκών κρατών στην περιοχή, ο ειδικός, ο οποίος σαφώς εκφράζει την καθεστηκυία τάξη στην Ουάσιγκτον, “πυροβολεί” τον Μακρόν και στηρίζει έμμεσα την νεο-Οθωμανική Τουρκία για μία ακόμη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον David de Roch, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας του αμερικανικού Πενταγώνου και σύμβουλο σε αυτό, ο οποίος προειδοποίησε για τις σοβαρές συνέπειες μιας στρατιωτικής σύγκρουσης Ελλάδος-Τουρκίας από την οποία κανείς δήθεν δεν θα επωφεληθεί.

Ο Roche τόνισε στο γνωστό Al-Jazeera Net ότι “η Ουάσινγκτον ανησυχεί βαθιά για την πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ (Ελλάδα-Τουρκία), και αυτό που επιδεινώνει περαιτέρω αυτό το ζήτημα είναι η ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας προς υποστήριξη της ελληνικής πλευράς, διότι έτσι η σύγκρουση συγκεντρώνει 3 μέλη του ΝΑΤΟ”.

Προειδοποίησε, επίσης, Αθήνα και Άγκυρα που αποτελούν τα δύο μέρη της σύγκρουσης, να μην πέσουν στην παγίδα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης, στην οποία καμία πλευρά δεν θα μπορούσε να κερδίσει χωρίς να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στα συμφέροντα ασφάλειας του συστήματος συμμαχίας του ΝΑΤΟ και στα δυτικά συμφέροντα ασφάλειας".

Ο έτερος ειδικός Eisenstadt δήλωσε και αυτός σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Net ότι, η Ουάσινγκτον συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επικοινωνήσει με τα δύο μέρη της σύγκρουσης σε μια προσπάθεια  να κατανοήσει τα τουρκικά συμφέροντα και τον ηγέτη της.

Εν τω μεταξύ, η Ουάσινγκτον εξέδωσε ανακοινώσεις υποστήριξης για την Κύπρο, και "αυτό βασίζεται κυρίως στη δύναμη και τη νομιμότητα της νομικής αξίωσης της Κύπρου”.

Όσον αφορά την επιθυμία της κυβέρνησης Τραμπ να μην παρέμβει στη σύγκρουση, ο Eisenstadt εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε σχετικά με την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ότι δεν έχουν εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν υπήρχε μια διαφορετική κυβέρνηση, η Ουάσιγκτον θα είχε ήδη ξεκινήσει να διαδραματίζει έναν πιο άμεσο ρόλο στη διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο μερών, προκειμένου αυτά να καταλήξουν σε συμφωνία".

Σε όλες αυτές τις εκτιμήσεις και τις αξιολογήσεις από έμπειρους ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, δεν αναφέρεται πουθενά η νεο-οθωμανική πολιτική του Ερντογάν, ο οποίος απειλεί ταυτόχρονα “Θεούς και Δαίμονες”.

Καταρχήν, απειλεί την διεθνή νομιμότητα και τα σχέδια μεταφοράς υδρογονανθράκων στην ΕΕ από την Μεσόγειο, ενώ ο τουρκικός στρατός και οι Τζιχαντιστές του εμπλέκονται επίσημα σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν, ενώ η χάρη της Άγκυρας έχει φτάσει στο Κασμίρ και το Σουδάν καθώς και στην Δυτική Αφρική.

Πρόκειται για μια χώρα που δρα και κινείται πλέον στα πρότυπα της νεοναζιστικής Γερμανίας του 1940, και κανείς μα κανείς στον πλανήτη δεν το αναφέρει καν.

Οι επιπτώσεις αυτών των σχεδίων της Άγκυρας θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα πολλών γεγονότων στην περιοχή της Μεσογείου πολύ σύντομα, και τότε οι δυτικοί απλά θα “τρέχουν και δεν θα φτάνουν” να τις μαζέψουν αλλά τότε θα είναι αργά.         

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...