Ελληνοτουρκικά

Βαρβιτσιώτης: "'Όποιος τα βάζει με την Ελλάδα, έρχεται αντιμέτωπος με υψωμένα τείχη"

«Η Ελλάδα έχει στείλει μήνυμα στην Τουρκία και σε θάλασσα και σε αέρα και το έστειλε και στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι εδώ δεν παίζουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

«Όταν θα τα βάζεις με την Ελλάδα, θα βρίσκεις απέναντί σου υψωμένα τείχη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προκαλούμε. Έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε τουρκική πρόκληση», πρόσθεσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισήμανε ότι η Ευρώπη, με δυνατή φωνή, στέκεται δίπλα στην Ελλάδα, με το πλαίσιο κυρώσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα να είναι μια καλή βάση για τις συζητήσεις σε επίπεδο, πλέον, ηγετών.

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει το μήνυμα από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα συνεχίσουν οι σχέσεις της να είναι ομαλές αν συνεχίσει αυτή την προκλητική στάση», υπογράμμισε και χαρακτήρισε "ηχηρές" τις δηλώσεις Μέρκελ - Μακρόν.

Σημείωσε, ακόμη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η Τουρκία έχει μπει πλέον σε καθεστώς διεθνούς απομόνωσης, ιδιαίτερα, δε, μετά από τις επαφές του Τούρκου Προέδρου με τους ηγέτες της ΧΑΜΑΣ, οργάνωση που τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

su25-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφικό εναέριο ατύχημα πάνω από την Ουκρανία! Ρωσικό Su-25 «κατέρριψε» κατά λάθος άλλο ρωσικό Su-25 που πετούσε δίπλα του -Δείτε το βίντεο

Ένα τρομερό ατύχημα συνέβη εχθές πάνω από το Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ρωσικού επιθετικού...
ΗΠΑ 0

Τυχαίο γεγονός ή προειδοποίηση προς τον Τραμπ;-Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε μία ημέρα στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του Προέδρου των ΗΠΑ

Είναι γεγονός ότι χάρη στην πολιτική του ο Τραμπ τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και Διεθνώς, έχει αποκτήσει πολλούς...