Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Προκαλεί η Τουρκία δυτικά της Χάλκης - Έσπευσε ελληνική πυραυλάκατος

Εδώ και αρκετή, ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχείρηση διάσωσης δυτικά της Χάλκης.

Σκάφος το οποίο κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε παράνομους μετανάστες στα νησιά μας, άρχισε να βυθίζεται σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων δυτικά του νησιού.

Στο πλοίο (αγνώστων στοιχείων) επέβαιναν από τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ  80 περίπου άτομα. Πολλά από τα άτομα αυτά βρίσκονται στη θάλασσα. 

Στο σημείο εσπευσε πλωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου μαζί με δύτες, ενώ ελικόπτερο Σούπερ Πούμα συνδράμει την διαδικασία διάσωσης. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Οι Τούρκοι, φαίνεται πως δεν έχασαν την ευκαιρία να προκαλέσουν για ακόμη μία φορά την υπομονή μας και απέστειλαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή του ναυαγίου. Σα να μην έφτανε αυτό, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, καθώς η τουρκική ακρτοφυλακή καλεί όλα τα πλοία να αποχωρήσουν από την περιοχή, γιατί όπως λέει το ναυάγιο έχει γίνει σε περιοχή έρευνας διάσωσης που ελέγχει η Τουρκία.

Κάποια εμπορικά πλοία αποχωρούν από τη συγκεκριμένη περιοχή, όμως υπάρχει μεγάλη ακόμη συγκέντρωση πλοίων και πλοιαρίων, ενώ έχουν λάβει εντολή τα πλοία ΦΑΙΔΩΝ και ΣΕΜΠΕΚΟ και 5 συνολικά παραπλεοντα σκάφη να σπεύσουν στο σημείο.

Η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκεται ήδη στην περιοχή του ναυαγίου, όπως αναφέρει το militaire.gr δυτικά της Χάλκης, όπου 80 άνθρωποι βρίσκονται στη θάλασσα. Οι Τούρκοι έσπευσαν αμέσως να στείλουν ακτοφυλακίδα τους κι ένα ελικόπτερο. Άμεση ελληνική απάντηση με την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ να αποκαθιστά την τάξη. Οι Τούρκοι από τον ασύρματο καλούν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να αποχωρήσουν λέγοντας ότι βρίσκονται σε τουρκική περιοχή.

Η Άγκυρα όπως φαίνεται, ξέρει να κάνει προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, όμως δεν χάνει ευκαιρία να εκμεταλλευθεί ανθρώπινες ζωές με κάθε κόστος για να προκαλέσει ένταση.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι ενενήντα δύο (92) αλλοδαποί. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 4-5 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα Ε/Π SAR που κάνουν περισυλλογή των ναυαγών ΒΔ Καρπάθου παρενοχλούνται από Τουρκικές SG με LASER κατά τη διάρκεια της περισυλλογής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...