Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ΕΔ - Δείχνουν τα "δόντια" τους στις βλέψεις των Τούρκων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η μεγάλη άσκηση που εξήγγειλε χθες το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Μεγάλη δύναμη του ελληνικού στόλου με μαχητικά έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή που έχει δεσμεύσει σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην άσκηση συμμετέχουν Φρεγάτες (Φ/Γ), Υποβρύχια (Υ/Β), Αεροσκάφη και δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αντικείμενα αεράμυνας Ναυτικής Δύναμης, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Κίνηση-ματ από Παρίσι-Αθήνα
 

Σε μία κίνηση-ματ προχώρησαν οι Ελληνικές ΕΔ, όπου μαζί με τους Γάλλους αιφνιδίασαν τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο. 

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου τις τελευταίες ώρες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην αεροπορική βάση της Πάφου βρίσκονται και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale τέταρτης γενιάς.

Τα αεροσκάφη, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα συμμετάσχουν σε πολυεθνική αεροναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.
 
Τα μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλίας και Ελλάδας θα χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Πάφου από την οποία θα πραγματοποιούν εξόδους λαμβάνοντας μέρος στα σενάρια της άσκησης. Πληροφορίες αναφέρουν πως από γαλλικής πλευράς στην άσκηση θα συμμετέχουν τρία μαχητικά Rafale και από ελληνικής τρία F-16.  

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...