Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες: Σε Αθήνα & Άγκυρα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Σε Αθήνα και Αγκυρα θα βρεθεί σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Στο επίκεντρο των επαφών με τους ομολόγους του, θα είναι η κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολή Μεσόγειο. 

Η ατζέντα των συζητήσεων του κ. Μάας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια περιλαμβάνει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης "Gymnich" των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στάση του Βερολίνου είναι ιδαιτέρως ανησυχητική, καθώς στηρίζει με κάθε τρόπο τον Ερντογάν. Μάλιστα έφθααε στο σημείο χθες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, να ανέφερει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο ''η Ελλάδα και η Τουρκία και να διαβουλευθούν τα διαφιλονικούμενα θέματά τους άμεσα ο ένας με τον άλλον!'' 

Στην ουσία οι Γερμανοί ''γκριζάρουν'' και επίσημα το Αιγαίο. 

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ 

Ελληνική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίων του Καστελλόριζου από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου μέχρι τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου.  

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εκπνέει και η χρονική διάρκεια της παράνομης τουρκικής Navtex με την οποία προβλέπεται η συνέχιση της περιήγησης του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικης υφαλοκρηπίδας.  

Επί της ουσίας από αύριο αναμένεται η διεξαγωγή της ελληνικης άσκησης σε διεθνή ύδατα αλλά κοντά στην περιοχή που θα κινείται ο τουρκικός στολίσκος με το Oruc Reis. Το σενάριο των τριήμερων ελληνικών αεροναυτικών παιγνίων δεν έχει κοινοποιηθεί, αναμένεται όμως η πραγματοποίηση ασκήσεων σε περισσότερες από μία περιοχές, με την διασπορά μεγάλων μονάδων του στόλου και υποβρυχίων σε γυμνάσια στα οποία θα λαμβάνουν μέρος και μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικης πολεμικής αεροπορίας.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ