Ελληνοτουρκικά

Ποιος Τούρκος έδωσε την εντολή να γίνει το επεισόδιο με τη "ΛΗΜΝΟΣ";

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Στέφος, που προ ημερών αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», κάνει μια νέα βροντερή αποκάλυψη με ανάρτησή του στο Facebook, που τιτλοφορείται «Ποιος Τούρκος έδωσε την εντολή να γίνει το επεισόδιο με το ΛΗΜΝΟΣ;».

«Η αίσθηση που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι ότι ο κυβερνήτης του “Kemal Reis” πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική φρεγάτα “Λήμνος” που έπλεε κοντά του και επιτηρούσε το “Orus Reis”. Κι όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!», γράφει ο Νίκος Στέφος και εξηγείται:

«Το “Kemal Reis” δεν ήταν μια απλή φρεγάτα που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Είχε τεθεί επικεφαλής της μοίρας των πολεμικών πλοίων και άρα ήταν η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου που αναπτύχθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επομένως στη φρεγάτα ήταν παρών και ο Τούρκος Πλοίαρχος που είχε το γενικό πρόσταγμα για τις κινήσεις όλων των τουρκικών σκαφών και μόνος εκείνος θα μπορούσε να δώσει τη διαταγή για να παρεμποδισθεί ο πλους της “Λήμνος” και όχι ο κυβερνήτης του “Kemal Reis”.

Άγνωστο παραμένει αν ο Τούρκος Πλοίαρχος πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία για ένα τέτοιο ρίσκο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιθανότερο είναι ότι και εκείνος εκτελούσε εντολές ανωτέρων του από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας.

Τελικά στον λάκκο που πήγε να ανοίξει για το “Λήμνος”, έπεσε ο ίδιος μέσα μαζί με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του “Kemal Reis” χάρις στην ικανότητα του κυβερνήτη και των ανδρών της ελληνικής φρεγάτας…

Αλλά μέσα στην ατυχία του, ο επικεφαλής της τουρκικής μοίρας ήταν και τυχερός γιατί λίγο πιο δυνατή αν ήταν η “επακούμβηση”, το τουρκικό σκάφος θα μπορούσε ακόμα και να βυθισθεί…

Για αυτό και προκειμένου να αποφύγουν μια εθνική ντροπή και επειδή οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είχαν χειροτερεύσει, οι Τούρκοι επιτελείς αποφάσισαν να αποσύρουν το “Kemal Reis” δήθεν για προστασία του άλλου ερευνητικού τους σκάφους, του “Barbaros”, έξω από την Αμμόχωστο ενώ στην πραγματικότητα το μετέφεραν σιγά σιγά στον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ για αποκατάσταση των ζημιών…

Με τις υγείες τους!, καταλήγει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ