Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Άμυνας - Κρίσιμη η νύχτα στο Αιγαίο

Μετά από μία "μαραθώνια" συνεδρίαση που διήρκεσε τρεις ώρες ολοκληρώθηκε το Συμβουλίο Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το βράδυ της Τρίτης, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για τα όσα συμβαίνουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Αλλαγή πλεύσης για το Oruc Reis

Τα τουρκικά πλοία, μαζί με το Oruc Reic εδώ και ώρα, δείχνουν να κατευθύνονται προς νότο, με στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά. Οι εξελίξεις αναμένεται να φανούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Την εν λόγω αλλαγή πορείας μπορείτε να παρακολουθείτε και στην ιστοσελίδα Marinetraffic.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ