Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Καιρίδης: ''Το «Oruc Reis» κινείται σε διεθνή ύδατα-Δεν έχει ποντίσει καλώδια''!

Όπως φαίνεται η Κυβέρνηση και βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να συγκρουστούν με την Τουρκία. Η Άγκυρα παραβιάζει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και η Αθήνα ''κοιμάται τον ύπνο του δικαίου''.  

Πως μπορεί να ερμηνεύσει κανείς άλλωστε τις δηλώσεις του κ. Καιρίδη, ο οποίος ανέφερε τα εξής: 


«Το ''Oruc Reis'' κινείται σε διεθνή ύδατα. Η υφαλοκρηπίδα είναι ο βυθός. Το ύδωρ πάνω από τον βυθό είναι διεθνές και ο καθένας μπορεί να κινείται χωρίς άδεια κανενός. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο. Εάν ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες, τότε και μόνο τότε έχουμε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν έχουν καλώδια». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «ο Ερντογάν είναι λαϊκιστής. Κάνει και ένα επικοινωνιακό σόου. Πληγώθηκε στον Εβρο. Πληγώθηκε στην προηγούμενη αναδίπλωση. Πληγώθηκε από την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνίακαι από την ευρύτερη απομόνωση στην οποία βρίσκεται». 


Εξήγησε, μάλιστα, πως έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση διότι και οι υπόλοιπες χώρες, το Ισραήλ, όλες οι όμορες χώρες που παίζουν ρόλο δεν πήραν το μέρος του και κυρίως η Αίγυπτος, η οποία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις, συντάχθηκε με την ελληνική θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα έχουμε εξελίξεις όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και στον Λίβανο. Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση στον αραβικό κόσμο», είπε ο καθηγητής.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «η Ευρώπη πρέπει να αφυπνιστεί. Ο Ερντογάν είναι ο μοχλός για τη γεωστρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης. Η Γερμανία κινείται αργά αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Μην πέσουμε στην παγίδα του Ερντογάν». 

Μάλλον ο κ. Καιρίδης και η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Τότε γιατί στείλαμε φρεγάτες στην περιοχή. Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη κινητοποίηση;  

Μάλλον ο κ. βουλευτής δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, ή έχει ''γραμμή'' από το Μ. Μαξίμου. To Oruc Reis και συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία και μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και άπλωσε καλώδια. 

Σοβαρευτείτε κύριοι! 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...