Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Κόκκινος συναγερμός" στις ΕΔ - Ξεκίνησε το Oruc Reis για Κάρπαθο

Απέπλευσε πριν από λίγο το Oruc Reis, που για πολλές ώρες, δεν είχε ανανεώσει το στίγμα του, όπως μπορείτε να δείτε στο marinetraffic.

Ο προορισμός του φαίνεται να είναι περιοχή νότια της Καρπάθου. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα έχουμε μία ακόμη κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά. Ο ελληνικός Στόλος είναι σε ετοιμότητα, όπως και όλες οι ΕΔ που από χθες το βράδυ βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι αποφασισμένες να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως έχουν καταφέρει να πράξουν τόσες και τόσες φορές. 

Οι τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ωρών αλλά και οι εκτιμήσεις για τις επόμενα βήματα της Άγκυρας, οδήγησαν στο να τεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι σε επιφυλακή. Καθώς πριον λίγες ημέρες είχε σημάνει και πάλι "κοκκινος συναγερμός" με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, υπήρχε σαφώς ετοιμότητα, αλλά όχι 100% επιφυλακή.

Από το μεσημέρι εχθές οι ετοιμότητες είχαν αρχίσει να αυξάνονται, όπως σας είχαμε αναφέρει σε άρθρο και πλέον ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

Όπως και στην τελευταία κρίση προ ημερών οι ελληνικές ΕΔ θέλουν να είναι εκείνες που βρίσκονται παντού εγκαίρως.

Απόεχτές το βράδυ ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της ανάκλησης των αδειών σε στελέχη των ΕΔ, τα οποία καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όσα στελέχη δε βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες.

 

Πλήρης ετοιμότητα μέχρι τον Έβρο

Τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές ενημερώθηκαν να μεταβούν άμεσα στις μονάδες τους, ενώ όσοι βρίσκονται σε άδεια ειδοποιήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου μόλις χρειαστεί να επιστρέψουν εκεί που υπηρετούν, αναφέρει το evros-news.gr.

Όλα αυτά προφανώς λόγω της αυξανόμενης προκλητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο. Έχουμε δηλαδή επανάληψη των όσων συνέβησαν και στον Έβρο πριν από λίγο καιρό όταν και πάλι οι ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή λόγω των τουρκικών προκλήσεων στο Καστελόριζο.

Το ελληνικό ΠΝ με τις μονάδες του πάντως προκαλεί φόβο και τρόμο στο τουρκικό που εξήλθε σε ύδατα που δεν γνωρίζει καλά, ενώ πάντα υπάρχει και ο “πέλεκυς” του στυγνού καθεστώτος Ερντογάν προς τα στελέχη των τουρκικών δυνάμεων εφόσον αυτά δεν υλοποιούν τα νεο-οθωμανικά οράματα του ίδιου.    

Απέπλευσαν από το Ακσάζ 14 τουρκικά πλοία

Νέα κρίση δημιουργούν οι Τούρκοι στην περιοχή του Καστελόριζου, καθώς απέπλευσαν από το Ακσάζ τουλάχιστον 14 πλοία τα οποία «απλώνονται» στην επίμαχη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Ρόδου-Καρπάθου, όπου η Άγκυρα παρανόμως ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Νέα τουρκική NAVTEX

Συνεχίζει τα παιχνίδια στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς σήμερα το πρωί εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, ως απάντηση στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η νέα Navtex αφορά το σημείο όπου η ελληνική υφαλοκρηπίδα συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ στα ανατολικά και με την αιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα στα νότια. Η Navtex αφορά έρευνες του Oruc Reis στη συγκεκριμένη περιοχή από σήμερα μέχρι τις 23 Αυγούστου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

 

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ σήμερα το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και τη νέα πρόκληση της Τουρκίας με την έκδοση Navtex για έρευνες στο Καστελόριζο.

Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού:

Στις 12.00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ