Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι: Προβάλλουν την αποστολή του Barbaros στην Κύπρο

Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ και την ίδια ώρα στην κεντρική Μεσόγειο πραγματοποιούν γυμνάσια οι ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (SAT) στην κεντρική Μεσόγειο , όπως αποκαλύπτει  η εφημερίδα Χουριέτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και  φωτογραφία του τουρκικού πολεμικού σκάφους TCG Gaziantep που μετείχε στα γυμνάσια της τουρκικής SAT την περασμένη Κυριακή.

Η Χουριέτ σημειώνει μάλιστα οτι στις αρχές Ιουνίου, οι ομάδες της SAT είχαν την εντολή να «είναι έτοιμες » λόγω της αυξημένης έντασης με την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Χουριέτ ,οι ομάδες SAT αναλαμβάνουν δράση «σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και πλωτές πλατφόρμες στην ακτή υπό συνθήκες πολέμου, εξερευνούν την ακτή ως εμπροσθοφυλακή των υπολοίπων δυνάμεων , καταρτίζουν το παράκτιο σχέδιο και παρέχουν τη δυνατότητα ελέγχου  σε ξένα λιμάνια».
Είναι σαφές λοιπόν ότι η Τουρκία επιμένει στην προκλητική επιθετική της τακτική παρά την προσωρινή αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ