Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι θέσεις των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο - Εικόνες, Βίντεο

Η σημερινή ημέρα φαίνεται να είναι πιο "ήρεμη" με τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας να βρίσκονται στο Αιγαίο και το ΠΝ μας σε πλήρη ετοιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση είναι σχεδόν εκρηκτική, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε αναμονή. Τις εξελίξεις φαίνεται πως θα κρίνουν τα επόμενα βήματα που θα επιλέξει να ακολουθήσει η Άγκυρα, η οποία έχει εκδόσει παράνομη NAVTEX, με το μεγαλύτερο μέρος της "δεσμευμένης έκτασης" βρίσκεται εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Το ωκεανογραφικό Oruc Reis φαίνεται πως μέχρι αυτή την ώρα παραμένει αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, ενώ πληροφορίες νωρίτερα, έκαναν λόγο για συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1285887135770390529


 
Οι θέσεις των ναυτικών δυνάμεων 

 

Όπως ανέφερε ο Χρίστος Χαραλάμπους, αρχισυντάκτης του ΣΙΓΜΑ, το σημείο για το οποίο εξέδωσε navtex η Τουρκία, είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένο και εφάπτεται του τριεθνούς σημείου, το σημείο καμπής για ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου και σημεία που αφορούν στην Αίγυπτο. 
 
Δεν είναι καθόλου απομακρυσμένο το σενάριο, όπως σημείωσε, εάν συνεχιστεί η αποφασιστική στάση της Ελλάδας σε θέματα αποτροπής, η Τουρκία να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες σε περιοχή η οποία αφορά στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατασκοπευτικά πάνω από το Yavuz

 

Το τουρκικό πλοίο "Yavuz" παρακολουθεί και προσπαθεί να πραγματοποιήσει γεώτρηση σε τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, στα οποία έχει δωθεί άδεια στις γαλλικές και ιταλικές εταιρείες πετρελαίου Total και Eni αντίστοιχα- μια εμπορική συμφωνία που η Άγκυρα θεωρεί άκυρη.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν,  ένα AgustaWestland AW139 (TC-HVK) έκανε ένα μετ 'επιστροφής "ταξίδι" από την Αττάλεια στο Yavuz, ενώ η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί τόσο την κατάσταση στο εν λόγω σημείο, όσο και στην περιοχή που η Άγκυρα έχει προαναγγείλει την παράνομη NAVTEX.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...