Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Εξόργισε" τους Τούρκους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Τα βέλη της κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.

Ο Έλληνας που δεν μπόρεσε να χωνέψει την απόφαση για την Αγία Σοφία, ήταν εξοργισμένος! Έκανε έκκληση Σκάνδαλο στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα, Κώστας Μουτζούρης, ζήτησε να μην γίνει η αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Euronews, ο Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έστειλε επιστολή στο Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την μη αποκατάσταση του τζαμιού, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ.


Ο περιφερειακός κυβερνήτης εξέφρασε την άποψή του ότι η Αθήνα δεν μπορούσε να παραμείνει αδιάφορη με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


Αυτό το τζαμί, που χτίστηκε το 1615, κηρύχθηκε μνημείο από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού το 1981, αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει καμία εργασία για την προστασία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...