Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Γκριζάρουν'' μέχρι & την Μύκονο οι Τούρκοι: Τα αλιευτικά έχουν αγκυροβολήσει σε βραχονησίδα!

Tελικά τι συμβαίνει με τα τουρκικά αλιευτικά στη Μύκονο; Μήπως ψεύδεται η Κυβέρνηση; Αλήθεια, εδώ και τρεις ημέρες γιατί δεν έχει βγάλει μία ανακοίνωση; Αυτή του λιμενικού δεν μας λέει τίποτα! 
 
Περισσότερο ''θόλωσε'', παρά ξεκαθάρισε το τοπίο! Χθες ειδικά είχαμε και μαρτυρία νησιώτη, ο οποίος διέσυρε το Μ. Μαξίμου και κανείς δεν του απάντησε. Μήπως μας κρύβουν κάτι τελικά; 

Οι δηλώσεις κατοίκου της Τήνου:

"Αυτά πηγαινοέρχονται πάνω - κάτω σε όλες τις Κυκλάδες" δήλωσε στο Open ο κ. Ραφαήλ Απέργης εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι ''όλο αυτό το διάστημα δεν μπορεί να είναι εκεί λόγω καιρού. Ανέφερε επίσης πως κατά καιρούς τουρκικά πλοία περνούν από τα νησιά των Κυκλάδων χωρίς ωστόσο να ψαρεύουν ή να βρίσκονται στο ίδιο σημείο για μέρες.''  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβαίνει σήμερα  

 

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια από τα τουρκικά αλιευτικά έχουν αγκυροβολήσει σε βραχονησίδα της περιοχής, το Τραγονήσι. 

Αυτά βρίσκονται στην Μύκονο από το περασμένο Σάββατο υποτίθεται λόγω του αέρα και του ''κακού καιρού''. 

Είναι σκάφη των 30 μέτρων και συνεπώς είναι αδύνατον να φοβούνται το μελτέμι του Αιγαίου!

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν έχει γνωστοποιηθεί αν το Λιμενικό έχει προσεγγίσει τα τουρκικά αλιευτικά για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.  

Τι είχε αναφέρει το Λιμενικό:  

 

''Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.


Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.'' 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ