Μητσοτάκης
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, με οργισμένο ύφος για την απόφαση του Ερντογάν, που εκτός των άλλων αποτελεί άμεση επίθεση στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της» τόνισε αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως: «Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά».

Καταλήγοντας η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει: «Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ