Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Έβγαλε NAVTEX μέχρι την Μάλτα!

Οι Τούρκοι για άλλη μία φορά προκαλούν και τώρα φθάνουν να βγάζουν NAVTEX μέχρι την... Μάλτα. 

Έτσι λοιπόν, η Άγκυρα δέσμευσε τρεις περιοχές νότια της Κρήτης μια εκ των οποίων «ακουμπά» και τα ύδατα της Μάλτας. 

Η Άγκυρα έχει δώσει στις 3 περιοχές «σημαδιακά» ονόματα. Δυο ναύαρχων στις δυο και στην τριτη έδωσε τη κωδική ονομασία σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα! 

Tι είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα για το σχέδιο εισβολής:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Η Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι Τούρκοι δημιουργοί χρησιμοποίησαν το όνομα “Τσακάμπεϊ” για την ονομασία της στρατιωτικής δράσης κατά της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο όνομα είναι σεβαστό στην Τουρκία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους ναυτικούς καθώς ήταν ο άνδρας που οδήγησε την πρώτη τουρκική εκστρατεία στο Αιγαίο. 

Οι δυνάμεις του Τσακάμπεϊ πήραν τον έλεγχο των νησιών στο Αιγαίο όπως της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου και της Ρόδου καθώς και κάποιων περιοχών στις ακτές του Αιγαίου το 1088-91 από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Κάποιοι στην Τουρκία ακόμη τον αποκαλούν, ¨πατέρα¨ του τουρκικού ναυτικού.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, η Τουρκία συνέταξε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi».

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης (του σχεδίου εισβολής) και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, πιστός του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.'' 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση και κατά Μόσχας 

Το Τμήμα Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές όπου βρίσκονται οι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας «Wagner» που πολεμούν στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ εναντίον των δυνάμεων  της κυβέρνησης της Τρίπολης, γράφουν αραβικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό χάρτη, οι μισθοφόροι της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Wagner» βρίσκονται σε 5 τοποθεσίες: στις πετρελαιοπηγές Al-Sharara, Al-Hun, στη βάση της πολεμικής αεροπορίας Temmennet, στη βάση Al-Jufra και Sukana.

Η τουρκική προεδρία στις 5 Ιουλίου δημοσίευσε έναν δεύτερο χάρτη που δείχνει δύο άξονες στους οποίους πρέπει να προχωρήσουν οι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ προς τοποθεσίες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίες είναι: «Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Garbiya, κοντά στο Sirte, και η βάση Al- Jufra στο νότο». 

Απλά εμείς να πούμε πως η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε συμμετοχή στην σύγκρουση της Λιβύης. Μετά την Γαλλία, ο Ερντογάν ανοίγει πλέον μέτωπο και με την Ρωσία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ