τουρκικό αεροσκάφος
Ελληνοτουρκικά

Μέσω Ελλάδας έφτασε στη Λιβύη τουρκικό κυβερνητικό αεροσκάφος

Σε σκάνδαλο για την ελληνική διπλωματία εξελίσσεται η (όχι και τόσο) αιφνίδια επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη, καθώς φαίνεται πως στην Αθήνα ξέχασαν τις απειλές που προκύπτουν από τη συνεργασία Άγκυρας-Τρίπολης και τις συνεχείς απόπειρες τουρκικής επέκτασης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τους Τούρκους υπουργούς στη Λιβύη πέταξε πάνω από την Ελλάδα, προφανώς με σχετική άδεια από την ελληνική πλευρά, τη στιγμή που η πεμπτουσία της τουρκολιβυκής συνεργασίας αφορά την ολοκληρωτική υποβάθμιση των ελληνικών συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό Airbus A319 με πορεία εντός του ελληνικού εναέριου χώρου προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης.

https://twitter.com/Gerjon_/status/1273301206346186752https://twitter.com/CivMilAir/status/1273299645251403777

Όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα νωρίτερα, το αυτοαποκαλούμενο προεδρικό συμβούλιο της κυβέρνησης του τουρκικής καταγωγής προέδρου, Fayez al-Sarraj σήμερα το πρωί της Τετάρτης, δέχθηκε στην έδρα του στην Τρίπολη, μια υψηλού επιπέδου τουρκική αντιπροσωπεία που περιλάμβανε υπουργούς, όπως τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το γαμπρό του Ερντογάν και υπουργό οικονομικών Αλμπαϊράκ, τον Τούρκο Πρέσβη στη Λιβύη Sarhan Aksan, τον επικεφαλής της ΜΙΤ Hakan Vidan, καθώς και έναν αριθμό ανώτατων Τούρκων αξιωματικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με ενημέρωση Τύπου του συμβουλίου, η συνάντηση αφορούσε την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας και στρατιωτικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο Νοέμβριο, ιδίως όσον αφορά τη συνεργασία για την ανάπτυξη ικανοτήτων άμυνας και ασφάλειας της Λιβύης μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, προσόντων και προετοιμασίας, καθώς και τις εξελίξεις σχετικά με το μνημόνιο συνεννόησης για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Από τη Λιβυκή πλευρά συμμετείχαν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Ταχέρ Σιάλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Φάθι Πασάγκα, ο υπουργός οικονομικών, Φαράι Ατμάρι, ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σανλάλα, ο Πρέσβης της Λιβύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χαφέζ Καντόρ, κά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...