Τουρκία
Ελληνοτουρκικά

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Δεν είναι θεριό η Τουρκία να τη φοβόμαστε»

Όπως ανέφερε, για να συγκρουστεί κάποιος με την Τουρκία με στρατιωτικό τρόπο θα πρέπει να θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι σύμμαχοι θα βοηθήσουν τη χώρα μας δήλωσε χαρακτηριστικά «αν βοηθήσει κάποιος είναι ευσπρόσδεκτος.

»Ωστόσο, πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε μόνοι μας», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι οι σύμμαχοι κάνουν δηλώσεις και μας χτυπάνε στην πλάτη. 

«Εμείς πρέπει να έχουμε σθεναρή σχέση και να σταματήσουμε να φοβόμαστε την Τουρκία.

»Μπορούμε να προστατεύσουμε τη χώρα μας.

»Δεν είναι θηρίο η Τουρκία για να την φοβόμαστε.

»Αν επιχειρήσει να προκαλέσει κάτι, η Ελλάδα θα μπορούμε να σταθεί απέναντι», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας. 

Σε ό,τι αφορά στον Έβρο, σχολίασε ότι είναι πολύ καλά οργανωμένος και με τις πρόσθετες ενισχύσεις που έστειλε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο ασφαλής, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα σταματήσει να ασκεί πιέσεις. 

Επιπλέον, δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών κι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρχουν δίαυλοι  τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο σημειώνοντας ότι ο ίδιος επικοινωνούσε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε συμβουλεύσει τον διάδοχό του στο Πεντάγωνο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να κάνει το ίδιο.  

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε θετικά τη συμφωνία για τις ΑΟΖ με την Ιταλία και τόνισε ότι είναι προτεραιότητα να προχωρήσει και με την Αίγυπτο και στη συνέχεια με τις άλλες χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ