Ελληνοτουρκικά

Hurriyet: «Έχουν ήδη παραγγελθεί χαλιά για το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας»

Η μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προχωράει, καθώς ήδη έχουν παραγγελθεί χαλιά για το εσωτερικό της, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Το δημοσίευμα επικαλείται την ανάρτηση του Τούρκου ιστορικού Αχμέτ Αναπαλί στο Twitter, σύμφωνα με την οποία έχει παραγγελθεί χαλί προσευχής για την Αγία Σοφία, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής της σε τζαμί.

Όπως υποστηρίζει ο ιστορικός, το χαλί για την Αγία Σοφία παραγγέλθηκε τη Δευτέρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έχει προβλεφθεί και ηλεκτρονικός τρόπος κάλυψης των χριστιανικών τοιχογραφιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Καταπέλτης ο Στρατηγός Χουδελούδης! “Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά”-“Η τουρκική απειλή αυξάνεται και έκλεισε Σχηματισμός στην πρώτη γραμμή (7η Ταξιαρχία), ενώ άνοιξε στην Κεντρική Μακεδονία”

“Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά, έξω από την πόρτα μας και μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να είμαστε...