Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Προς φιάσκο η Επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'': Τουρκικό πλοίο διέσχισε ανενόχλητο Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Δυστυχώς η Επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'' μετατρέπεται στο απόλυτο φιάσκο. Η ΕΕ δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε στο εμπάργκο όπλων, ενώ το ΝΑΤΟ κάνεις ''πλάτες'' στην Άγκυρα. 

Αυτή είναι η αλήθεια όσο ''σκληρή'' και να είναι. Ταυτόχρονα η χώρα μας δεν δείχνει και το καλύτερό της πρόσωπο, καθώς η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» αντικαταστάθηκε με την φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, η οποία συμμετείχε στην θαλάσσια επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως “IRINI”, λόγω αρκετά σοβαρής μηχανικής βλάβης που υπέστη εν πλω και χρήζει επισκευής εν όρμω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα και εν συνεχεία είχε αποπλεύσει για να ενταχθεί στη ναυτική δύναμη της ΕΕ, που υπό ιταλική διοίκηση σε αυτή τη φάση, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο υλοποιήσεως σχετική αποφάσεως των Ηνωμένων Εθνών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλαδή οι Τούρκοι έχουν στήσει μία τεράστια αεροναυτική γέφυρα ''πολέμου'' και η Ελλάδα συμμετέχει στην επιχείρηση με ένα μόνο πλοίο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, καθώς σε λίγο καιρό, θα δούμε ναυτική και αεροπορική βάση κάτω από την Κρήτη. 

Μιλάμε για την απόλυτη στρατηγική περικύκλωση της χώρα μας, καθώς ήδη η Άγκυρα δημιουργεί ναυτική βάση στην Αλβανία. Άρα μιλάμε πλέον πως η Ελλάδα θα έχει επιθετικές κινήσεις από τρία μέτωπα. 

Αιγαίο, Ιόνιο και Λιβυκό Πέλαγος. 

Είναι τέτοια η αποτυχία της ''Επιχείρησης ''Ειρήνη'', καθώς όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, τουρκικό εμπορικό πλοίο διέσχισε ανενόχλητο το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο και έφθασε στην  Λιβύη, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την κυβέρνηση της Τριπόλεως. 

Ταυτόχρονα είχα πτήσεις κατασκοπευτικών ανάμεσα στα FIR Μάλτας και Λιβύης.  Επιπλέον είχαμε πτήσεις C-130 από Κωνσταντινούπολη προς Μισράτα. 

Επιπλέον, έξι συνολικά Τουρκικές φρεγάτες βρίσκονται πλέον μια ανάσα από τις Λιβυκές ακτές κυρίως κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ μαζί τους παραμένει και πετρελαιοφόρο ώστε να ανεφοδιάζει συνεχώς την Τουρκική αρμάδα. Ανατολικά δύο ακόμη Τουρκικές Μονάδες επιφανείας βρίσκονται σε επιφυλακή και ενδεχομένως να ενισχύσουν ακόμη περισσότερη τις επόμενες ημέρες την Τουρκική ναυτική δύναμη που επιχειρεί στο Λιβυκό πέλαγος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έξι Τουρκικές φρεγάτες τύπου Perry όχι απλά έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ημέρες τις Λιβυκές ακτές, αλλά εμπλέκονται άμεσα στις εχθροπραξίες αφού έστησαν «όμπρέλα» ασφαλείας πάνω από τις περιοχές που ελέγχει ο GNA και η κυβέρνηση της Τρίπολης διευκολύνοντας όχι μόνο τα Τουρκικά μεταγωγικά να προσεγγίσουν. 

Τα πλοία του Τουρκικού στόλου κρατούν «καθαρό» τον εναέριο χώρο για τα μη επανδρωμένα Bayraktar TB2 τα οποία επιχειρούν πλέον μαζικά στην περιοχή και έχουν σημαντικό μερίδιο στην αντεπίθεση των δυνάμεων του GNA και στην ανακατάληψη κρίσιμων πόλεων αλλά και της κομβικής για την κεντρική Λιβύη βάσης στην Al-Watiya. 

Θα ''ξυπνήσουν'' ΕΕ, ΝΑΤΟ και Αθήνα;

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ