Άδωνις Γεωργιάδης
Ελληνοτουρκικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Παίζει το χαρτί του εθνικισμού ο Ερντογάν

Αυτό είπε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι ο ο υπουργός Ανάπτυξης. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «η Ελλάδα δεν φοβάται αυτά που λέει ο Ερντογάν. Οι κόκκινες γραμμές γνωστές και δεδομένες, οι σύμμαχοί μας ενημερωμένοι και ο κ. Ερντογάν απολύτως βέβαιος για τις συνέπειες».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε επίσης το σόου Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης, την προκλητική ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά αλλά και την προαναγγελία γεωτρήσεων νότιας της Κρήτης. “Ας μην τσιμπάμε τόσο εύκολα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την προαναγγελία τουρκικών γεωτρήσεων νότια της Κρήτης. Τόνισε πως ακόμη και αν ήταν νόμιμοι με την τρέχουσα τιμή του πετρελαίου, κάθε τρύπημα θα στοίχιζε και μερικά δισεκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «παραμένει πάντα προκλητικός» και πως θα πρέπει τελικά να επιλέξει «τι σχέσεις θέλει με την Ελλάδα». Πρόσθεσε πως η Αθήνα επιθυμεί καλή γειτονία, δεν έχει επεκτατικές βλέψεις, ούτε πολεμική διάθεση έναντι της Τουρκίας αλλά «αν η δική μας καλή διάθεση εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του skai.gr, σχετικά με την προαναγγελία γεωτρήσεων τους επόμενους μήνες νότια της Κρήτης από τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ με βάση το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι πολλές φορές έχουν ειπωθεί από την Άγκυρα δηλώσεις για γεωτρήσεις και δεν έχουν γίνει, συνεπώς χρειάζεται «ψυχραιμία».

«Την ιδέα ότι θα πάει να τρυπήσει δεξιά και αριστερά την έχουμε ξανακούσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει τρυπήσει. Επιπλέον θα σας πω ότι σήμερα αν κάποιος σκεφτόταν να τρυπήσει, και νόμιμος να ήταν, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι τέτοιες, που κάθε φορά που θα τρυπούσες θα έχανες μερικά δισεκατομμύρια… Ας μην τσιμπάμε τόσο εύκολα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ