Ελληνοτουρκικά

"Σκύλιασαν" οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Η απάντηση του Παναγιωτόπουλου

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Από τις 16.00 μέχρι και τις 16.53 είχαμε:

•Στις 16:00, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι στα 2.700 με 8.000 πόδια και το Αγαθονήσι στα 11.000 πόδια.

•Ένα δεύτερο ζεύγος στη συνέχεια, πραγματοποίησε τρεις διαδοχικές υπερπτήσεις στις 16:04, 16:05 ΚΑΙ 16:07, άνωθεν των Αρκιών η πρώτη και στους Λειψούς οι επόμενες αντίστοιχα, όλες στα 23.000 πόδια.

• Έπειτα  τρίτο ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροοσκαφών F-16, πέταξε στα 17.500 πόδια πάνω από το φαρμακονήσι στις 16:14. Το μπαράζ συνεχίστηκε με υπερπτήσεις πάνω από τους Λειψούς στις 16:18 στα 10.000 πόδια, στις 16:19 και στις 16:20 άνωθεν των  Αρκιών στα 11.000 και 14.000 πόδια αντίστοιχα και στις 16:23 πάνω από το Αγαθονήσι στα 12.000 πόδια.

  • Στις 16:53, ένα τέταρτο ζευγάρι πραγματοποίησε υπερπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 32.000 πόδια.

Νωρίτερα ο Νικός Παναγιωτόπουλος είχε αναφερθεί στο περιστατικό απόπειρας παρενόχλησης ελικοπτέρου από τουρκικά μαχητικά.

“Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι”, δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιώτοπουλος για το περιστατικό με τα τουρκικά μαχητικά που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στα νησιά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τα φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. 

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις φρουρές, να ελέγξει την τήρηση των μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19” και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών και των Στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση από το Φαρμακονήσι:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Φαρμακονησίου, στο πλαίσιο μιας γρήγορης κυριακάτικης περιοδείας, που μας έφερε από το πρωί στις Οινούσσες, στην Παναγία, στο Αγαθονήσι και τώρα εδώ στο Φαρμακονήσι. 

Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι.  

Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα.

Εμείς πάντως δεν πτοούμεθα καθόλου.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

https://twitter.com/npanagioto/status/1256972946943467520

ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας μετά τις προκλήσεις: «Να εισέλθει στον 21ο αιώνα»

«Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τη σημερινή προκλητική παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κ. Φλώρο. 

Πρόκειται για ακόμη μια απαράδεκτη τουρκική ενέργεια. Μια ενέργεια που επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα.

Την καλούμε να εισέλθει στον 21ο αιώνα. Nα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο»

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ