τουρκική άσκηση
Ελληνοτουρκικά

Πρόβα απόβασης σε ελληνικό νησί από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Η Άγκυρα μπορεί να ανακοινώνει πως οι στρατιωτικές ασκήσεις ματαιώθηκαν, αλλά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρήκαν το "δρόμο" τους για προσομοίωση απόβασης σε νησί του Αιγαίου, στο πλαίσιο των συνεχών ψυχολογικών επιχειρήσεων μέσω των προκλήσεων κατά της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η άσκηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27-28 Απριλίου με τη συμμετοχή 18 πλοίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Αιγαίο σε μια "πρόβα" απόβασης σε ελληνικό νησί.

Στην άσκηση αποβάσεως έλαβε μέρος και το τουρκικό αποβατικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, TCG Bayraktar (L-402), που δύναται να μεταφέρει άρματα μάχης.

Το τουρκικό αποβατικό συμμετέχει σε όλες τις πρόσφατες ασκήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και κατά τον πλου με τη σχολή ναυτικών δοκίμων του πέρασε κοντά από τα Στενά στου Καφηρέα.

Το ελληνικό ΠΝ φυσικά φροντίζει να μην αφήνει καμία τουρκική ενέργεια αναπάντητη, δημοσιεύοντας αυτή τη φορά βίντεο με βολές από ασκήσεις, όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα νωρίτερα. Οι Έλληνες δεν υποκύπτουν στα "παιχνίδια" της Τουρκίας και παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης ή απειλής από τους γείτονες.

Το ΓΕΝ αποδέσμευσε βίντεο με ασκήσεις πλοίων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών!Η Ελλάδα όπως φαίνεται δείχνει αποφασισμένη να μην κάνει το ίδιο λάθος όπως στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπου πλέον τα τουρκικά γεωτρύπανα και οι φρεγάτες σουλατσάρουν ανενόχλητες.  

Την ίδια στιγμή, σε χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εγκρίθηκε η τελική μελέτη για την συγκρότηση της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) υπό το ΓΕΕΘΑ, που αποβλέπει σε ένα κεντρικό σχήμα υπό το οποίο θα συγκεντρωθεί το σύνολο των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων των τριών Κλάδων. 

Η Άγκυρα προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και τα όπλα του ελληνικού στρατού είναι έτοιμα να απαντήσουν όποτε και εάν χρειαστεί. 

 

GALLERY

τουρκική άσκηση
τουρκική άσκηση
τουρκική άσκηση
τουρκική άσκηση
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...