Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Προς νέα ένταση σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Nαυτική συνεργασία με Τίρανα, Λίβανο & Αλγερία ετοιμάζει η Άγκυρα - C-130 προσγειώθηκε στη Τυνησία

Η Τουρκία ''πατώντας'' στο ''μνημόνιο κατανόησης'' με τη Λιβύη θέλει να προχωρήσει στην υπογραφή ανάλογης συμφωνίας και με άλλες χώρες,  αγνοώντας επιδεικτικά την ύπαρξη ελληνικών νησιών στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.    

Η κατάσταση στη Μεσόγειο μπορεί να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη εάν η Τουρκία προχωρήσει στην επόμενη φάση των σχεδιασμών της, για τους οποίους είναι ενήμερα τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.  

Η Άγκυρα έχει δημοσιεύσει χάρτες που δείχνουν ότι, μετά τη Λιβύη η σκοπεύει να ''ενωθεί'' μέσω θαλάσσιου διαδρόμου δυτικά της Κρήτης και με την Τυνησία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα γίνει όμως αυτό; 

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία εδώ και χρόνια διεξάγει την λεγόμενη άσκηση ''Μεσογειακή Ασπίδα''. Σε αυτή τα τελευταία χρόνια συμμετέχει το Πακιστάν, ενώ στο ''παιχνίδι'' θα μπουν η  Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αλγερία, η Γεωργία, η Λιβύη, ο Λίβανος και η Τυνησία! 

Η επιχείρηση ''Μεσογειακή Ασπίδα'' πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, όπου συμμετέχουν φρεγάτες, κορβέτες, περιπολικά σκάφη, περιπολικά πλοία, υποβρύχια, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και θαλάσσια περιπολικά αεροσκάφη.  

Είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία θέλει να περικυκλώσει ναυτικά την χώρα μας. Η συνεργασία με την Αλβανία αυτό τον στόχο έχει ξεκάθαρα. Επίσης βάζει στην εξίσωση και την Τυνησία, εκεί όπου πριν λίγα λεπτά προσγειώθηκε τουρκικό C-130!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζουν πυρετωδώς τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα. 

Ταυτόχρονα σε τουρκικά ΜΜΕ διακινούνται προκλητικοί χάρτες για το Αιγαίο, με τις προθέσεις της Άγκυρας να είναι ξεκάθαρες. Πάντως το ΠΝ είναι έτοιμο για όλα και θα απαντήσει όποτε και εάν χρειαστεί.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ