Ελληνοτουρκικά

Ετοιμάζουν νέα γενιά ανθελλήνων οι Τούρκοι: Εισάγουν την έννοια της Γαλάζιας Πατρίδας στα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία

Ο Τούρκος Ναύαρχος Turgay Erdağ έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο:

“Θα είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη να δημιουργήσουμε μια εθνική συνείδηση για την Γαλάζια Πατρίδα. Η εισαγωγή του θέματος αυτού  σε εκπαιδευτικά προγράμματα θα σπείρει τους σπόρους αυτής της συνείδησης. Ας υποστηρίξουμε την εκστρατεία που ξεκίνησε ο Ναύαρχος Μουσταφά Μουζμπέι για το θέμα”.

https://twitter.com/trgerdag/status/1252495437287882752

Δεν νομίζουμε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση για την τουρκική δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και αυτό είναι το όνειρο της σημερινής τουρκικής ηγεσίας.

Θα γαλουχηθεί δηλαδή μια ολόκληρη γενιά στην γειτονική χώρα με την έννοια της αποκαλούμενης “Γαλάζιας Πατρίδας”, την οποία θα διεκδικεί σε κάθε κίνηση της στο μέλλον, όπως έγινε και με την γενιά των Σκοπιανών και την Μακεδονία μας από το 1945 και μετά.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεισθούν εκατομμύρια Τούρκοι του σήμερα αλλά και του αύριο ότι  αυτό το σχέδιο αποτελεί  δήθεν το “δίκαιο” του τουρκικού λαού.

Οι Τούρκοι μαθητές και σπουδαστές μέσα σε τόσα “παραμύθια” που μαθαίνουν για την Ελλάδα θα διδάσκονται πιθανόν τώρα για παράδειγμα ότι η Ελλάδα ”έκλεψε” 23 νησιά και βραχονησίδες από την Τουρκία, και ότι της ανήκει “δικαιωματικά”το μισό Αιγαίο. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια με κάθε έννοια .

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όμως, την οποία θα ψηφίσουν τόσο οι Ισλαμιστές όσο και οι Κεμαλιστές και με τα δύο χέρια, όταν και όποτε το αποφασίσει να το πράξει η σημερινή κυβέρνηση στην Άγκυρα.

Έτσι θα διασφαλιστεί από την Άγκυρα ότι όλες οι επόμενες γενιές στην Τουρκία θα απαιτούν από την Ελλάδα πράγματα ανήκουστα και κυρίως ανυπόστατα, έχοντας τις σχέσεις των δύο πλευρά σχεδόν συνέχεια στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Η εκπαίδευση και οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου στην εκπαίδευση είναι άλλωστε το αγαπημένο σπορ των στυγνών δικτατόρων τύπου Ερντογάν, ενδεδυμένες πάντα και με τον θρησκευτικό μανδύα του Ισλάμ.

Μέχρι τώρα είχαμε φόρουμ για αυτό το ζήτημα, με κύριο με θέματα όπως την "Οικοδόμηση του μέλλοντος από τον Ατλαντικό, και την Α.Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό".

Σε αυτά τα συνέδρια οι Τούρκοι εισήγαγαν κανονικά τον όρο “Γαλάζια πατρίδα” με "πρωτοποριακές ιδέες και διαφωτιστικές λύσεις σε αυτό το σχέδιο", θέλοντας  να διχοτομήσουν το Αιγαίο και να υφαρπάξουν ελληνική ΑΟΖ αλλά και νησιά.

Εκεί αναφέρονταν και η ”Γαλάζια διπλωματία” που βασίζονταν στη βάση του προσανατολισμού της τουρκικής θαλάσσιας γεωπολιτικής, καλύπτοντας συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές και τονίζοντας τις περιφερειακές εξελίξεις και σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονές της, με βάση την προσπάθεια μιας  κοινωνικής και πολιτικής “γέφυρας” επικοινωνίας με αυτές.

Τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την Τουρκία σήμερα είναι:

    • 1. Το μέλλον και το όραμα της Τουρκίας για το θαλάσσιο οικοσύστημα σε Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η ανάπτυξη των ικανοτήτων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στις ανοικτές θάλασσες.

    • 2.Διάρθρωση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων και διανομής της δύναμης τους στην Μεσόγειο.

    • 3.Ενέργεια, ανταγωνισμός για την Τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (MEB) και η Γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου.

    • 4.Νέες μεταβλητές στη θαλάσσια γεωπολιτική, Αρκτική, Κανάλι της Κωνσταντινούπολης κ.λπ.Τουρκικό Ναυτιλιακό Εμπορικό Όραμα και Μέλλον. Προοπτικές/Ανάλυση (Τουρκία, κατεχόμενα).

    • 5.Τουρκικό Ναυτικό όραμα/μέλλον του Τουρισμού Προοπτικές / Ανάλυση (Τουρκία, κατεχόμενα).

    • 6.Τουρκικά πολεμικά πλοία και ναυτική τεχνολογία, βιομηχανικές προοπτικές (Τουρκία, κατεχόμενα).

    • 7. Ναυτική Ασφάλεια, Τουρκική αμυντική βιομηχανία, και ναυπηγική βιομηχανία, Δυνατότητες.

    • 8.Τουρκικά Λιμάνια, Μαρίνες, Πλοία και Yacht- Ενδοχώρα και Στρατηγικές Ανάπτυξης (Τουρκία, κατεχόμενα).

    • 9.Δυνατότητες εξόρυξης υδρογονανθράκων από την Τουρκία  σε μεγάλο βάθος στην ανοικτή θάλασσα.

    • 10. Τα σενάρια για τις ναυτικές βάσεις της Τουρκίας σε ενδοχώρα και  κατεχόμενα.

Μιλάμε για το απόλυτο “Μαύρο σχέδιο” της Τουρκίας.

Δεν θα πρέπει λοιπόν και εμείς ως Ελλάδα να επαναφέρουμε το σχέδιο της “Μεγάλης Ιδέας”;

Να αναφερθούμε στην Ανατολική Θράκη και το πως αυτή δόθηκε αμαχητί ελέω των συμμάχων τότε στην Τουρκία;

Να μιλήσουμε για τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και το τι επικρατεί εκεί;

Να απαιτήσουμε την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο;

Τέλος να ζητήσουμε να αποδοθεί στην χριστιανοσύνη ο ΙΝ της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη που θέλουν να τον κάνουν ξανά Τέμενος οι Τούρκοι;

Για να μην μιλήσουμε και για άλλα, όπως το πως η επαρχία της Αλεξανδρέττας (Χατάι)  ήλθε στην κατοχή της Τουρκίας το 1939, το οποίο  τους το υπενθύμισαν ξανά πρόσφατα οι Ρώσοι επίτηδες λόγω σχεδίων προσάρτησης συριακού εδάφους. Με μια φράση "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".        
       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...