Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Επιθετικές κινήσεις από την Άγκυρα: Εντός της Κυπριακής ΑΟΖ το Βarbaros υπό την συνοδεία UAV - Νέα ''εισβολή'' τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

Στα άκρα και με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή οδηγεί την κατάσταση η Τουρκία, που προκαλεί τόσο την Ελλάδα, όσο και την ΕΕ, με αιχμή του δόρατος το Κυπριακό, το Αιγαίο και τον Έβρο. 

Την ίδια ώρα, μέσω των ερευνητικών, η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Κύπρο και να παγιώσει το διχοτομικό καθεστώς στη Μεγαλόνησο, την στιγμή που όπως φαίνεται η Exxon κάνει πίσω μέχρι τον Σεπτέμβριο λόγω πανδημίας! 

Μένει να φανεί πώς θα πορευτεί η Τουρκία το προσεχές διάστηµα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και το ενδεχόµενο µιας νέας κλιµάκωσης από την πλευρά της Άγκυρας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με εικόνες που αποδέσμευσαν οι Τούρκοι, UAV συνοδεύουν το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ όπως μπορούμε να δούμε στις εικόνες, δίπλα του υπάρχει και μία φρεγάτα.  

Δείτε την τοποθεσία του ερευνητικού στον χάρτη εδώ

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα αναφέρει πως όλες οι Ναυτικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα τουρκικά συμφέροντα στην «Γαλάζια Πατρίδα». 

Την ίδια στιγμή, δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Έτσι και σήμερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν παραβιάσεις και υπερπτήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Σάμο, στις 12.52 και 12.53, πάνω από τους Αρκιούς και τη Γρυλούσα στις 12.56, πάνω από τους Λειψούς στις 12.57 και πάνω από το Φαρμακονήσι,στις 12.59, πετώντας πάντα σε ύψος 27.000 ποδών.


Στην συνέχεια το ζεύγος διαχωρίστηκε και το πρώτο αεροσκάφος πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τ Αγαθονήσι, στις 13.08, σε ύψος 6.000 ποδών και το δεύτερο πάλι πάνω από το Αγαθονήσι, στις 13.09, σε ύψος 18.000 ποδών.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...