Ελληνοτουρκικά

Κατρούγκαλος: Διαρροές του ΥΠΑΜ για «βιολογικό πόλεμο»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία, σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες και θέλει την Τουρκία, να στέλνει μετανάστες μολυσμένους με κορονοϊό στην Ελλάδα.

Για απαράδεκτη διγλωσσία της κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν την Άγκυρα, να ετοιμάζεται να στείλει μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους είναι μολυσμένοι με κορονοϊό, στην Ελλάδα. 

Το Σάββατο έγινε αναφορά για συγκεντρώσεις μεταναστών και προσφύγων στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας και απέναντι από Χίο και Λέσβο. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, πολλοί από τους εν λόγω μετανάστες ήταν στον Έβρο, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν από κέντρα διαμονής μεταναστών, που βρίσκονται στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν, πως «έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας, ασθενείς με COVID-19».

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για μπαράζ διαρροών ΥΠΑΜ για βιολογικό πόλεμο με «μολυσμένους μετανάστες».

«Ο αρμόδιος Υπουργός δεν επιβεβαιώνει, λέει οτι εξετάζει τα δημοσιεύματα. Απαράδεκτη η διγλωσσία. Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να σταματήσει τα fakenews ορμπανικού τύπου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η Τουρκία έχει συνεπή αναθεωρητική πολιτική που εκφράζεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα.

«Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε αμυντικά απέναντι στις κινήσεις της Άγκυρας αλλά να έχουμε μια συγκροτημένη στρατηγική που να θέτουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της αναδεικνύοντας τη διάσταση του ζητήματος ως ευρωτουρκικό ζήτημα και ζητώντας από τους εταίρους όχι μόνο δηλώσεις ηθικής συμπαράστασης αλλά να θέσουν κόκκινες γραμμές με κυρώσεις στην Τουρκία» τόνισε και πρόσθεσε πως έπρεπε ήδη να έχουμε ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής να πάρει θέση η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...