Ελληνοτουρκικά

Περράκης: Άμεση αποστολή συντεταγμένων ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και τέως μόνιμος πρεσβευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης στον 98.4

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και τέως μόνιμος πρεσβευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Στέλιος Περράκης, αναφερόμενος στην επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου για τα όρια των θαλασσίων ζωνών της και το Μνημόνιο με την Λιβύη για αυτά στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι έστω και τώρα η Ελλάδα πρέπει ως απάντηση να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή συντεταγμένων με εξωτερικά όρια ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ, αλλά και χαρτών.

Σε μια εποχή είπε που η πανδημία του Covid-2019  , είναι προφανές ότι αλλάζει το τοπίο σε όλα , από τους υπερεθνικούς οργανισμούς , έως τις υποστάσεις κρατών και οργανισμών που συγκροτούν την κοινότητα και  του Διεθνούς Δικαίου, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση σε κοινωνίες και πολιτικά συστήματα, είναι προφανές είπε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται κάθε χώρο για να προβάλλει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της, αλλά η απάντηση δεν μπορεί να είναι μόνο αφοριστική αλλά και με έμπρακτο αντίλογο στη βάση εγγράφων και αποφάσεων του Διεθνούς Δικαίου, προβάλλοντας τους δικού μας ισχυρισμούς με συντεταγμένες και χάρτες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

macron-starmer
Κόσμος 0

«Σκοτώθηκαν» Μακρόν και Στάρμερ στο Λονδίνο σχετικά με το ουκρανικό! Τι υποστήριζε ο καθένας τους και γιατί απειλείται με διχόνοια όλη η Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ενεπλάκη σε τρομερή φιλονικία με τον Βρετανό πρωθυπουργό υπό την αιγίδα της Συμμαχίας των Προθύμων
rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...