Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι φοβούνται & αποδέχονται την ανωτερότητα των ΕΔ : ''Κλειδώνουν την Α. Μεσόγειο οι Έλληνες - Είναι έτοιμοι για πόλεμο''

Σάλος έχει δημιουργηθεί από το πρωί στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν ελέγχονται πλήρως από τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι ''γείτονες'' πάγωσαν με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αποφάσισε την εδραίωση της νέας Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΕΑΜ), με έδρα τον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, προχωρεί με ταχείς βηματισμούς η στρατιωτική ηγεσία.

Αυτή η κίνηση στην κυριολεξία φόβισε τους Τούρκους και μάλιστα έγθασαν στο σημείο να γράψουν ''πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφανώς και η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για πόλεμο. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά. Ξέρουν πως εάν κάνουν το λάθος θα υποστούν βαρύτατες απώλειες από την ελληνική πολεμική μηχανή.

Τι αναφέρουν:

Ο αγώνας στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα  στην Τουρκία και την Ελλάδα γίνεται τώρα πιο έντονος. Η Αθήνα ισχυροποιεί την παρουσία της στην περιοχή, καθώς πλέον στη Σούδα θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση μια πυραυλάκατος της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, με προφανή την στόχευση ενίσχυσης των δυνατοτήτων παρέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα στο παιχνίδι οι Έλληνες βάζουν και την Γαλλία, καθώς πριν λίγες ώρες υπέγραψαν μία σειρά από συμφωνίες σε εξοπλιστικά προγράμματα''

 

Εν συνεχεία το άρθρο αναφέρεται και στις δηλώσεις του κ. Κωσταράκου για το ζήτημα


 
''Εξαιρετικά ενθαρρυντική η είδηση που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, για τη δημιουργία Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου και μόνιμη ανάπτυξη ναυτικής δύναμης του Στόλου μας στη Σούδα. Δείχνει ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Άμυνα και κυρίως στο ΠΝ. Είναι σημαντικό ότι επιτέλους αντιδρούμε στις επιχειρησιακές απαιτήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται (δυστυχώς από τους γείτονες μας) στη ΝΑ Μεσόγειο ενώ παράλληλα υλοποιούμε (όπως έπρεπε από χρόνια) και τις εντολές της Βουλής. Η Βουλή των Ελλήνων το 2013, μετά από 2 εξάωρες συνεδριάσεις, έδωσε την έγκριση στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και σε αλλά Τμήματα των ΕΔ, να μετατοπίσουν τη διάταξη τους προς τα Νότιο Ανατολικά για την αντιμετώπιση επιχειρησιακών εξελίξεων που αναμενόντουσαν εκεί.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λίγα λόγια, ''τρέχουν'' και δεν φτάνουν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό διότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο. Είναι σαφές, πως παρά την αδράνει της εξωτερικής μας πολιτικής, ο Ελληνικός Στόλος είναι πανέτοιμος, όπως και άπαντες στις ΕΔ. 

Η μη ορθή στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων δεν σημαίνει και απαραίτητα πως η Αγκυρα μπορεί να προχωρήσει και να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ