Ελληνοτουρκικά

Το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για το Oruc Reis: Πότε θα δοθεί η εντολή για πυρ κατά των Τούρκων

Βέβαια εάν στείλουν οι Τούρκοι πλοίο, ή ερευνητικό, θα πρέπει να απαντήσουμε άμεσα, καθώς τυχόν υποχώρηση θα εκληφθεί από την Άγκυρα ως υποχώρηση
 

Σχέδιο τριών σημείων έχει αναπτύξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να αναχαιτίσει την πιθανή παρουσία του ORUC REIS στην Κρήτη. Το σχέδιο προβλέπει μία σειρά ενεργειών και σαν έσχατο μέσο την στρατιωτική κλιμάκωση.
 

H Αθήνα βρίσκεται σε επιφυλακή διαρκείας για το ORUC REIS και όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» υπάρχει σχέδιο τριών σταδίων για την απάντηση της Ελλάδας, σε περίπτωση που το ερευνητικό επιδιώξει να βρεθεί στην ελληνική ΑΟΖ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ταχύτατη αντίδραση με αποστολή πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει επιχείρηση απώθησης ή ακινητοποίησης με πολιτικά μέσα, με το τρίτο στάδιο να περιλαμβάνει απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής εάν υπάρχει συνοδεία πολεμικών πλοίων και δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, στην Κύπρο, οι Γάλλοι παραμένουν με το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», ενώ τον Απρίλιο TOTAL και ENI θα κάνουν γεωτρήσεις βάζοντας έτσι ένα σαφές μπλόκο στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους παραμένουν στην Κύπρο με το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Στο πλοίο βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, ενώ ο Σάββας Αγγελίδης βρέθηκε και στο πλευρό καταδρομέων και έριξε βολές με τυφέκιο, στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους πως η Κύπρος διατηρεί αποτρεπτική ισχύ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα το Πολεμικό μας Ναυτικό δίνει ταυτόχρονη μάχη σε τρία μέτωπα:

  •     Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί από ενδεχόμενη τουρκική ενέργεια,
  •     σε ναυστάθμους και βάσεις όπου οι τεχνικοί αγωνίζονται να κρατήσουν πλοία και πτητικά μέσα ετοιμοπόλεμα
  •     στο Επιτελείο, όπου δεν κρύβουν την ανησυχία τους σε σχέση με τις κινήσεις της Άγκυρας, οι οποίες δεν αποκλείεται να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, στον Ελληνικό Νότο.

Οι δύο ασκήσεις που εκτελέστηκαν αυτή την εβδομάδα σε Μυρτώο και Κρητικό Πέλαγος αποτελούσαν ξεκάθαρη απάντηση στις συνεχείς τουρκικές εμπρηστικές δηλώσεις αμφισβήτησης ότι το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει και τα μέσα και τη βούληση να επιδεικνύει την ισχύ του όπου και όποτε χρειαστεί.

Το ΠΝ ανέπτυξε υποβρύχια του Στόλου γύρω από την Κρήτη έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα ότι τα πληρώματα διαθέτουν την εκπαίδευση που απαιτείται για να αντιδράσουν σε κάθε ενδεχόμενο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...