Αιγαίο, απόβαση
Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Συνέδριο για τον εθνικό όρκο στην Κων/πολη και μέτρα στο Αιγαίο

Επικίνδυνη κλιμάκωση έχουμε από πλευράς Τουρκίας τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο πλέον, κάτι που υπονοεί όμως ότι υπάρχουν σχέδια αναβάθμισης των προκλήσεων στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή που στην Κων/πολη υλοποιείται συνέδριο με θέμα τον τουρκικό εθνικό όρκο, ο οποίος περιλαμβάνει εδάφη που ανήκουν σήμερα σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης Ελλάδας και Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, μιλώντας για τα νησιά του Αιγαίου και την απαίτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για αποστρατικοποίηση τους, δήλωσε το εξής: «η Τουρκία θα ορίσει τα αναγκαία μέτρα, όταν αυτό απαιτηθεί», αφήνοντας προκλητικά να εννοηθούν πολλά και διάφορα από πλευράς του, για την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτά.  

Ο ίδιος ο επικεφαλής του κοινοβουλίου μιλώντας σε δημοσιογράφους για το ζήτημα σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου τόνισε ότι, «γνωστές περιοχές στο Αιγαίο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ανήκουν στην χώρα μας και έχουμε και εκεί δικαιώματα, τα οποία αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο. Την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, η Τουρκία την παρακολουθεί από πολύ κοντά, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων των χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη σε διεθνείς συμφωνίες (Ελλάδα)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν νησιά του Αιγαίου που εμπίπτουν στην Συνθήκη της Λωζάννης και ως αποτέλεσμα, απαιτείται ο αφοπλισμός των νησιών αυτών, ο οποίος προβλέπεται σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες, ιδιαίτερα στη Λωζάννη.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες μας και φωτογραφίες, έχει μεταφέρει στρατεύματα και όπλα σε 16 νησιά. Η Τουρκία τα παρακολουθεί στενά όλα αυτά και η άλλη πλευρά κάνει λάθος αν πιστεύει ότι η χώρα μας θα δεχθεί οποιαδήποτε απειλή. Η Τουρκία, κατά την άσκηση των δικαιωμάτων της και με την εξουσία που της έχει αναγνωριστεί από διεθνείς συμφωνίες, παρακολουθεί τα πάντα και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όταν αυτό θα απαιτηθεί», είπε ο ίδιος.

Εθνικός όρκος σε συνέδριο στην Κων/πολη

Ένας έτερος τώρα Τουρκοκύπριος αξιωματούχος, ο Ζόρλου Τόρε, αντιπρόεδρος της συνέλευσης του ψευδοκράτους, θα πραγματοποιήσει ομιλία συμμετέχοντας σε συνέδριο με κύριο θέμα τον τουρκικό εθνικό όρκο (Misak-i Milli) στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου το συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη από την Τουρκική Προεδρία του Ιστορικού Ιδρύματος Ακατούρκ.

Η Τουρκία όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε, στοχεύει κυρίως στα νησιά μας, τα οποία θεωρεί ως φυσική προέκταση της Ανατολίας, για αυτό και ενδεχομένως μας στέλνει και τους χιλιάδες πλέον μετανάστες και πρόσφυγες, κάθε μέρα, ενώ στο προσκήνιο είναι πάντα ο εθνικός όρκος, τον οποίο όπως φαίνεται θέλουν να υλοποιήσουν πιστά.

Η Άγκυρα υλοποιεί ένα πολύ βρώμικο και ύποπτο σχέδιο κατά της Ελλάδος, εδώ και μερικές ημέρες, με την δημοσιοποίηση της δήθεν καλής προθέσεως περί αναβίωσης των καναλιών διαλόγου με την Ελλάδα, με κύριο μενού την παρουσία του ελληνικού στρατού στα νησιά του Αιγαίου.  
 
Οι Τούρκοι που έχουν παραβιάσει σχεδόν όλους τους ανθρώπινους νόμους, μας κατηγορούν ως Ελλάδα, ότι δήθεν παραβιάζουμε συστηματικά τις Συνθήκες του 1923 στη Λωζάννη και του Παρισιού το 1947, εξοπλίζοντας 16 από τα 23 νησιά που βρίσκονταν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, την ίδια στιγμή που αυτοί απέναντι έχουν μια ολόκληρη στρατιά σε ετοιμότητα.

Σκοπός τους όμως είναι απλά, να αποσυρθούν από αυτά οι ελληνικές δυνάμεις, για να κάνουν αυτό που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια και σίγουρα θα μοιάζει με αυτό που έπραξαν στην Κύπρο το 1974.

Όλα όσα έχουν λεχθεί για νησιά μας βγαίνουν καθημερινά, παρ' όλο που πιστεύουν πολλοί εφικτή μια συνεννόηση με τους απέναντι.

Όλοι αυτοί όμως, εντός και εκτός των ελληνικών τειχών, ξεχνούν ότι η πολιτική της Άγκυρας, που θέλει συνεχή επέκταση “των συνόρων της καρδιάς” του Ερντογάν, δεν αλλάζει όσες χιλιετηρίδες και να περάσουν.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή