Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θέλουν σύγκρουση οι Τούρκοι: ''Θα πάμε την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μην ελπίζετε σε τρίτους''

 Για άλλη μία φορά ο ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ Hami Aksoy, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ζήτημα της αποστρατικωποίησης των νησιών του Αιγαίου. 

Η Άγκυρα στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, όπως και αυτή του Παρισιού το 1947.   

Eίναι πλέον εμφανές πως η Άγκυρα θα εντείνει τις πιέσεις. Και πως να μην το κάνει από την στιγμή που οι ''σύμμαχοι'' της χώρας μας κάνουν τα ''στραβά'' μάτια στον Ερντογάν. 

Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους πως είμαστε μόνοι μας. Η Αθήνα εάν δεν χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, τότε θα χαθούν όλα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Αναλυτικά:   

 

«Επιθυμούμε το  ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με άλλα προβλήματα του Αιγαίου και να επιλυθούν μέσω συνομιλιών. Κι όταν το δηλώνουμε αυτό πως δεν αποκλείουμε μεθόδους αμοιβαίας ειρηνικής λύσης τις οποίες θα συμφωνήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Δικαστηρίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις διαπραγματεύσεις τους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος και οι διερευνητικές επαφές ακόμη και για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
«Η Ελλάδα, όμως αντί να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την πρόταση, αντί να καθίσει και να μιλήσει  μαζί μας, με τον συνηθισμένο τρόπο διαμαρτύρεται  προς την ΕΕ, και ελπίζει σε  βοήθεια άλλων. Αυτή η στάση δεν αρμόζει στην σοβαρότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε ο Χαμί Ακσόι.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος αν ελπίζει πως θα έχει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τρίτες χώρες κάθε φορά που θα έχει στριμωχθεί». 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ