Αιγαίο
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι 5 αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο για τις οποίες η Άγκυρα “δουλεύει” από το 1974, στο τραπέζι…

Πέντε αξιώσεις θέτει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ο Τσαγατάι Ερτζίγες, που είχε δουλέψει τους χάρτες με τις τουρκικές διεκδικήσεις, με μήνυμα του στο twitter θέτει τα εξής ζητήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα:

  • Χωρικά ύδατα,  υφαλοκρηπίδα και περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας,συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών αυτών των περιοχών.
  • Συνθήκη της Λωζάννης του 1923,  Συνθήκη του 1947 και άλλων διεθνών εγγράφων σχετικά με το καθεστώς αφοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου
  • Νομικό καθεστώς κάποιων γεωγραφικών σχηματισμών
  • Εθνικό εναέριο χώρο, στα 10 ναυτικά μίλια με την Τουρκία να απαιτεί να μειωθεί στα 6.
  • Έρευνα και διάσωσης (SAR) στο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως γράφει το Militaire News και για τα 5 θέματα η Τουρκία “δουλεύει” μεθοδικά από το 1974, με την Ελλάδα να προσπαθεί να πείσει για τα αυτονόητα. Όχι μόνο την Τουρκία αλλά δυστυχώς και τους συμμάχους της…

Το πως “δουλεύει” η Τουρκία είναι γνωστό… Στρατιωτικοποίηση της διπλωματίας, απειλή πολέμου και “χτίσιμο” Ενόπλων Δυνάμεων που μπορούν να κάνουν πειστικές τις απειλές. Ακόμη και στο θέμα της έρευνας-διάσωσης , Τουρκία δούλεψε συστηματικά, δημιουργώντας Ακτοφυλακή με πλοία που είναι επί της ουσίας πολεμικά και εναέρια μέσα πολλά και σύγχρονα. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα, ευχαριστούσε τους Αμερικανούς και συζητούσε για “βούτυρο και κανόνια”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ