Ελληνοτουρκικά

Αποκάλυψη Καμμένου: «Οι Ρώσοι μας είχαν δώσει εγγυήσεις για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού» - «Προετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο»


«Η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία» τόνισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Για την προετοιμασία της χώρας για όλα τα ενδεχόμενα μίλησε ο Πάνος Καμμένος σε επιστημονική ημερίδα του ΙΓΜΕΑ, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις. 

Ο Υουργός μάλιστα έριξε ρουκέτα, καθώς αποκάλυψε κάτι που δεν ήταν γνωστό.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατηγορώντας τον για την αναγνώριση της παράνομης ουκρανικής Εκκλησίας, παρότι ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά, όπως ανέφερε.

Είπε, ότι θα φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος προσωπικά για ό,τι συμβεί, λέγοντας πως εγκλημάτησαν διότι πριν και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική εκκλησία, διότι όπως τόνισε, με αυτή την τόσο προκλητική έναντι της Ρωσίας ενέργεια, “αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει οι ” στις συμφωνίες που είχαν γίνει.

Στην εξίσωση της “ρωσικής αποτροπής” ενέταξε και την αποστολή και αποστολή χιλιάδων μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι και το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου, ένα δίχτυ προστασίας που χάθηκε λόγω των ελληνικών επιλογών στο ζήτημα της ουκρανικής σχισματικής Εκκλησίας.

Κατηγόρησε τους ιεράρχες ότι όσα έκαναν στόχο είχαν “να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων“, πετυχαίνοντας όμως αποκλειστικά και μόνο να βάλουν “τη Ρωσία απέναντί μας“. Κατέληξε στο θέμα αυτό λέγοντας, ότι “έχουν απόλυτη ευθύνη διότι προειδοποιήθηκαν”, ο δε αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσωπικά από τον ίδιο.

 

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «ετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο» και εξήγησε:

«Κάνοντας γεωπολιτικές στροφές. Στροφή πρώτη, η δημιουργία της ευρω-μεσογειακής ένωσης, οι ισχυρές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τον Λίβανο σε συνδυασμό με την Κύπρο».

Ακόμα, ο κ. Καμμένος τόνισε πως η χώρα ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου ενώ προχώρησε σε στρατιωτικές συμφωνίες με τις παραπάνω χώρες, καθώς και σε ενεργειακές συμφωνίες.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα μετά το 08:00 του βίντεο:

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία» και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτικών. Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, αλλά ψάχνουμε για φιλέλληνες! Αποκάλεσε «προδοτικές δηλώσεις» του τύπου «να μην είμαστε μονοφαγάδες», υπονοώντας σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι είναι «προδοσία» η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε στα διαδικτυακά τρολ συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που αποκαλούν το Καστελλόριζο «έναν βράχο 50 μέτρων», θέτοντας το ερώτημα «θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;». «Σας διαβεβαιώ ότι "οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία».

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν 

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αποκάλεσε «δικτάτορα, κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς».

«Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες. Δεν σέβονται τον Ερντογάν» διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού, πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, «να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα του στυλ "τους πετάξαμε στη θάλασσα». Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως «οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας... και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ