Ελληνοτουρκικά

Σφοδρή επίθεση Άγκυρας σε Αθήνα: «Μην ξεχνάτε το 1922!» - Θέλουν σύγκρουση οι Τούρκοι


Απασφάλισαν οι Τούρκοι πριν λίγα λεπτά. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Hami Aksoy, προχώρησε σε προσβλητικές δηλώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα, δείχνοντας ότι η Άγκυρα επιδιώκει κλιμάκωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ  φθάνει στο σημείο να προβάλλει ισχυρισμούς για εγκλήματα του ελληνικού Στρατού και αναφέρει ότι μας πέταξαν στο Αιγαίο το 1922!

Οι Τούρκοι επιδιώκουν πλέον την ένταση και αυτές οι αναφορές μόνο τυχαίες δεν είναι. Η Αθήνα πρέπει να αντιδράσει άμεσα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να είναι σε διαρκή διάλογο και θα πρέπει να μιλάμε ο ένας στον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον με τρίτους» δηλώνει ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Αναφορικά με την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε μνημόνιο κατανόησης για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα τονίζει: «Επί σειρά ετών συμβουλεύαμε να μη γίνονται κινήσεις που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας (και των Τουρκοκυπρίων) στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι οι θέσεις της Άγκυρας για τις θαλάσσιες ζώνες λαμβάνουν υπόψη τους το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία που το ακολουθεί.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η ΕΕ δεν έχει λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ τάσσεται υπέρ της συνέχειας του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, λέγοντας ότι η διαμάχη για τις θαλάσσιες ζώνες δεν είναι ικανός λόγος να διακοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο χωρών. «Πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους» αναφέρει χαρακτηριστικά προς την ελληνική πλευρά.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας.

Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

Θέλουν σύγκρουση οι Τούρκοι και το δείχνουν!

https://twitter.com/yenisafak/status/1203421240448503808?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ