Ελληνοτουρκικά

Στήνει σκηνικό σύγκρουσης η Άγκυρα: Ασκήσεις μάχης με το Πακιστανικό ΠΝ σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο!

 

Ο τουρκικός στόλος διεξάγει την άσκηση ”Ανατολική Μεσόγειος-2019” στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τώρα όμως και με την συνδρομή του πακιστανικού ΠΝ, όπου συμμετέχει με μια φρεγάτα.

Ο Μουχάμεντ Ακράμ, διοικητής της πακιστανικής Φρεγάτας "PNS Alamgir", η οποία θα συμμετάσχει  στην τουρκική ναυτική άσκηση, δήλωσε ότι μαζί με πλοία του τουρκικού ΠΝ θα  προχωρήσουν σε ειδικές ασκήσεις και σενάρια στο Αιγαίο πέλαγος και την Α.Μεσόγειο.

Ο Πακιστανός κυβερνήτης του PNS Alamgir, αντιπλοίαρχος Mohammed Akram, δήλωσε ότι ήταν πολύ υπερήφανος που θα συμμετέχει στην τουρκική ναυτική άσκηση “Ανατολική Μεσόγειος-2019”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι θέλει να βελτιώσει την διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμαχικών χωρών και ειδικά της Τουρκίας, η οποία είναι πολύ σημαντική για τους Πακιστανούς, ενώ ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Υπενθυμίζοντας ότι η συμμετοχή του Πακιστάν στην άσκηση θα ενισχύσει τις υφιστάμενες διμερείς σχέσεις και ότι οι δύο χώρες ενισχύουν ακόμα πιο πολύ την ήδη πολύ ειλικρινή αδελφότητα, είπε:

«Το Πακιστάν διεξάγει πολλές ασκήσεις με το τουρκικό Ναυτικό, καθώς οι δύο χώρες έχουν πολύχρονη σχέση αδελφοσύνης, και φιλίας. Οι σχέσεις αυτές καθορίζονται με βάση την πολύ ισχυρή θρησκευτική και πολιτιστική σύνδεση. Παρόλο που οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ μακριά η μια από την άλλη, υπάρχει μια μεγάλη φιλία και αδελφοσύνη που μικραίνει τα γεωγραφικά όρια και τα σύνορα. Συνεχίζουμε εδώ και χρόνια μαζί με το τουρκικό ναυτικό. Έχουμε έρθει να συμμετάσχουμε στην άσκηση “Ανατολική Μεσόγειος-2019, για να υλοποιήσουμε  ναυτικά σενάρια μεταξύ δύο συμμαχικών χωρών", κατέληξε ο ίδιος.

Έτσι λοιπόν κατανοούμε ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν και αυτοί τον δικό τους άξονα στην περιοχή, με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1194013980911685633

Την ίδια περίοδο, γνωστή αμυντική ιστοσελίδα αναφέρει ουσιαστικά ότι ο Ερντογάν έχει επανδρώσει μια μονάδα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, με ”ισλαμιστές“ πιλότους της απολύτου εμπιστοσύνης του, ειδικά μετά το πραξικόπημα του 2016.

Η μονάδα αυτή θα παίρνει εντολές κατευθείαν από το σαράι του σουλτάνου, ενώ μας δείχνει ότι η λιγότερη εμπιστοσύνη που είχε και έχει ο Τούρκος πρόεδρος αφορά το σώμα της ΤΗΚ, ειδικά μετά τα γεγονότα του 2016.

Το γεγονός αυτό έχει πολλαπλά “μηνύματα” για την χώρα μας, μιας και αυτή η μονάδα της ΤΗΚ, θα έχει σίγουρα ειδική αποστολή σε περίοδο εντάσεων με την Ελλάδα, ενώ σε συνδυασμό με την “απαλλαγή” όλων των μελών της “ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ” από την τουρκική δικαιοσύνη σύμφωνα με σημερινό τουρκικό δημοσίευμα, γεννιούνται επίσης πολλά ερωτηματικά για τα πραγματικά σχέδια που έχει η Άγκυρα το επόμενο διάστημα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ