Ελληνοτουρκικά

«Bόμβα» Ελληνικής εφημερίδας: «Η Άγκυρα ιδρύει παραστρατιωτικές μονάδες στην Θράκη» - «Κρύβουν όπλα σε κρύπτες»

Σοκ προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», για τα παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη. 

Ας πάρουμε όμως τις εξελίξεις από την αρχή.  Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα πριν λίγες ημέρες, παραμονές της εθνικής μας επετείου, στις 26 και 27 Οκτωβρίου, διοργανώνεται στον μειονοτικό Δήμο Αρριανών Ροδόπης αγροτικό συνέδριο υπό τον αθώο τίτλο «Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας».

Η εκδήλωσης πού διεξάγεται με συνδιοργανωτές επίσημους τουρκικούς φορείς εντός ελληνικού εδάφους διαφημίζεται σε τοπικά Μέσα Ενημερώσεως, μουσουλμανικά, δυστυχώς, και ορισμένα (ανύποπτα ελπίζουμε) χριστιανικά, ως εξής:

«Το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών και το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (DTİK) της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK), διοργανώνει το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας στις 26-27 Οκτωβρίου 2019 στα Αρριανά Ροδόπης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ στην περιοχή.

Τον Μάιο διοργανώθηκε το «φεστιβάλ Κερασιού» στον μεικτό Δήμο Ιάσμου Ροδόπης παρουσία καλλιτεχνών από την Άγκυρα. Μόνον. Όχι Ελλήνων.

Και ας διαμένουν στον Δήμο και Χριστιανοί.

Ωστόσο, αν η εκδήλωση αυτή είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται, εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

Πρώτον, γιατί πριν από λίγες ημέρες κατέφθασε στον Δήμο Αρριανών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κλιμάκιο από την γείτονα και (όπως λέγεται) έψαξε τις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με ηλεκτρονικά μέσα, πιθανόν και κοριούς; Με ποιό δικαίωμα;

Δεύτερον, είναι αλήθεια ότι από εκείνη την ημέρα είναι κλειδωμένες οι πόρτες των συγκεκριμένων αιθουσών;

Και αν ναι, γιατί; Τόσο απόρρητα πράγματα θα ειπωθούν;

Τρίτον, και σημαντικώτερον: Με ποια εξουσία κλείδωσε το κλιμάκιο από την γείτονα Ελληνικό Δήμο;

Είναι ένα δημοτικό κατάστημα δημόσιο κτίριο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ναι ή ου;

Το site KomotiniPress που αναδεικνύει το θέμα θέτει ένα σημαντικό ζήτημα επίσης:

«Η ανακοίνωση τον τουρκο-φεστιβάλ τεχνιέντως φιλοξενήθηκε από θεσμικούς φορείς και επιμελητήρια στην Ελλάδα και αυτό είναι ίσως η “μεγαλύτερη επιτυχία” για τους διοργανωτές καθώς «καλλιεργείται» η ύπαρξη ενός παράλληλου μηχανισμού που υποκαθιστά τις ελληνικές δομές!» γράφει.

Πράγματι. Το Φεστιβάλ των Τούρκων διαφημίζεται από την σελίδα του ανύποπτου, θέλουμε να ελπίζουμε, Επιμελητηρίου Ξάνθης, με την φράση «το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ που ενώνει τους αγρότες με τον επιχειρηματικό κόσμο τον αγροτικού τομέα» και την υπόμνηση ότι «οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τον Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών».

Το ερώτημά είναι «ποιου επιχειρηματικοί) τομέα;».

Του «Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου»; Αυτού;

Και αν είναι όντως μοναδική ευκαιρία, τί δουλειά έχουν και με ποιό δικαίωμα κλιμάκια από την γείτονα να περνούν σε ελληνικό έδαφος, να «σκανάρουν», να «ασφαλίζουν» και να κλειδώνουν (!) αίθουσες Δήμων που πληρώνει ο Έλλην φορολογούμενος από το υστέρημά του μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού;

Τέλος: Μετά τα σχολεία και τις ψευδομουφτείες, αναπτύσσεται συνεταιριστικό κίνημα, ελεγχόμενο από την Άγκυρα;

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ, αναφέρει ότι οι Τούρκοι αθορύβως κάνουν πρόβες για τη δημιουργία δικής τους πολιτοφυλακής, ισλαμικής πολιτοφυλακής. Τα όπλα που έχουν κρύψει στην περιοχή είναι περίπου 15 με 20.000 και δηλώνονται ως ανήκοντα σε κυνηγετικούς συλλόγους.

Το πρωτοσέλιδο της Εστίας σήμερα δίνει λεπτομέρειες και για τη στρατολόγηση που κάνει ο ψευδομουφτής Ξάνθης.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ