Ελληνοτουρκικά

Οι τουρκικές ΕΔ προελαύνουν στη Συρία και οι ελληνικές ΕΔ "νταντεύουν" μετανάστες!

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προελαύνουν και κατακτούν εδάφη στην Συρία και οι ελληνικές έχουν αναλάβει την...φροντίδα των αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 10 Οκτωβρίου 2019 διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 46.789 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.601 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

 

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 10 Οκτωβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 30.799 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 191 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους πρόσφυγες/μετανάστες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ