Ελληνοτουρκικά

Η Άγκυρα αναβαθμίζει την κρίση: Ενεργοποιήθηκε "σμήνος" UAV για προστασία των "Μπαρμπαρός" & "Φατίχ" - Πού θα τοποθετηθούν οι S-400

Για τις πιθανές τοποθεσίες εγκατάστασης των S-400 γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ τονίζουν πως βασική προτεραιότητα είναι η "προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας" στην Α.Μεσόγειο, προμηνύοντας άμεση ένταξη των S-400 στις τουρκικές προκλήσεις.

Παράλληλα, αναφέρεται πως "σμήνος" τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων Bayraktar TB2 επιχειρεί στην Α.Μεσόγειο για "προστασία" των τουρκικών γεωτρυπάνων "Barbaros" και "Fatih", ένα ακόμα γεγονός που θα έπρεπε να κινητοποιήσει Αθήνα και Λευκωσία για προμήθεια UAV και γρήγορη επιχειρησιακή χρήση τους απέναντι στην Τουρκία.

Η πιθανότητα τοποθέτησης των S-400 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία καθώς και στο Άναμουρ της Μερσίνας κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ, η οποία αναφέρει ότι καθοριστικές θα είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι κίνδυνοι.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο της "Για S-400 κερδίζουν έδαφος Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα και Άναμουρ", η εφημερίδα γράφει ότι ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι S-400 θα τοποθετούνταν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αυτή την περίοδο κερδίζει έδαφος το σενάριο τοποθέτησής τους στο Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα και το Αναμούρ της Μερσίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα γίνονται τώρα οι τελευταίες εκτιμήσεις για την περιοχή τοποθέτησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και η περιοχή θα οριστεί ανάλογα με τους κινδύνους.

Αρχικά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τουρκικό Υπουργείο Άμυνας θα ορίσουν την περιοχή που θα τοποθετηθούν οι δύο πρώτες συστοιχίες των S-400 . Μετά την ενημέρωση του Προέδρου Ερντογάν για την επιλογή της περιοχής και τους λόγους επιλογής της, θα τοποθετηθούν οι S-400 εκεί.

Αν προτεραιότητα είναι η Συρία και η τρομοκρατία τότε γίνεται λόγος να τοποθετηθούν στα σύνορα Τουρκίας με Συρία, στις πόλεις Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα. Επίσης αξιολογείται ως προτεραιότητα και τα αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων της Τουρκίας εκεί, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι σε τέτοια περίπτωση αξιολογείται η επιλογή του Άναμουρ στην Μερσίνα.

"Σμήνος" UAV για προστασία «Μπαρμπαρός» και «Φατίχ»

Και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενεργοποίησε η Τουρκία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ η οποία αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και δυτικά της Κύπρου, ενώ η Μιλλιέτ γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό Μπαρμπαρός και το Φατίχ ‘προστατεύονται’ από δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου TB2.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τίτλο “Πολιορκία”, η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι η Τουρκία απαντά στην πολιορκία των χωρών του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία οι οποίες με συνδρομή του Ισραήλ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία απαντά με αύξηση της στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής εικόνας της καθώς και με UAV στο βόρειο τμήμα της Κύπρου παρακολουθώντας τις κινήσεις στην περιοχή. Η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το γεωτρύπανο Φατίχ συνοδεύουν δύο φρεγάτες και τρείς τορπιλλάκατοι, ενώ το Γιαβούζ μία φρεγάτα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τουρκικά μαχητικά F16 πετούν γύρω από τα τουρκικά γεωτρύπανα.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο “Προστασία drones στο Μπαρμπαρός και το Φατίχ”, γράφει ότι 10 μη επανδρωμένα "Bayraktar TB2" πετούν συνεχώς σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Απογειώνονται από το Ντάλαμαν της Τουρκίας και πετούν στα ανοιχτά του Αιγαίου, στην Κύπρο και τις περιοχές που γίνονται γεωτρήσεις.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1144180903691923456

https://www.youtube.com/watch?v=pZlFHjWKzTg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ