Ελληνοτουρκικά

Προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι οι Τούρκοι; - Ξεκίνησε τις ΨΕΠ η Άγκυρα - Προκλητικό βίντεο με ύβρεις κατά Σιαλμά-Ηλιάκη

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι οι Τούρκοι; Είναι γνωστό πως τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ελέγχονται από τον Ρ. Τ. Ερντογάν. Το ίδιο ισχύει και με τα κανάλια στο youtube, τα οποία καθημερινά προπαγανδίζουν και δημιουργούν κλίμα, φανατίζοντας το ισλαμιστικό κοινό, που είναι έτοιμο να θυσιαστεί όποτε και εάν διατάξει ο Σουλτάνος.

Η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα έχει μπει για τα καλά στη σύγχρονη μορφή πολέμου. Η προπαγάνδα είναι ένα κρίσιμο στρατηγικό εργαλείο.

Πριν λίγες ώρες, ένα τέτοιο κανάλι, δημοσίευσε ένα προκλητικό βίντεο με δήθεν αερομαχίες στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι απάντησαν στον αξιόλογο Nemesis HD, όπου ανεβάζει συνεχώς βίντεο στρατιωτικού περιεχομένου.

Το κανάλι ανέβασε αυτό το βίντεο ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=Yqz9uNxxUHo

Λιγες ώρες μετά ανέβασε το αντίστοιχο τουρκικό κανάλι το οποίο είναι και το μεγαλύτερο από τους απέναντι, ανέβασε αυτό το προπαγανδιστικό βίντεο κατά της χώρας μας, όπου περιλαμβάνει μια ψεύτικη αερομαχία, ενώ οι προκλητικοί Τούρκοι υβρίζουν το ήρωα Σιαλμά, αλλά και τον Ηλιάκη.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=IrMyJ2c3YsM

Οταν βγαίνουν τέτοιου είδους πληροφορίες, υποτίθεται διαβαθμισμένες, για σενάρια επιχειρήσεων πολεμικής φύσης από τα ΜΜΕ, ειδικότερα δε όταν αφορούν ισχυρές χώρες, να γνωρίζουμε πώς πρόκειται για ΨΕΠ (Ψυχολογικές Επιχειρήσεις) αποτροπής ή για «ιστορία τραβηγμένη και προσαρμοσμένη» με στόχο να συσπειρώσει τον κόσμο του εκάστοτε κράτους που την αναφέρει υπερ της ήδη υπάρχουσας κυβέρνησης και κυβερνητικής γραμμής.

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι προσχεδιασμένες και αποσκοπούν στο να επηρεάσουν τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την αντικειμενική κρίση και τελικά τη συμπεριφορά ομάδων ή ακόμη και μεμονωμένων ατόμων. Θεωρούνται παράγοντας προστασίας των φίλιων δυνάμεων ή και πολλαπλασιαστής ισχύος. Πρόκειται για τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ).

Είδος πολέμου που χρησιμοποιούνταν από τα αρχαία χρόνια, σχεδόν από τότε που άρχισαν οι ένοπλες συγκρούσεις, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις αποτελούσαν ανέκαθεν «αδελφές» επιχειρήσεις με την παραπλάνηση, αλλά σήμερα, σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό πόλεμο, τις επιχειρήσεις ασφαλείας και τη φυσική καταστροφή, συμβάλλουν στην επιβολή επί του αντιπάλου, δηλαδή στη νίκη, είτε αυτή επιτυγχάνεται με βίαια μέσα είτε όχι.

Στηρίζονται δε στις σωστές πληροφορίες και συνιστούν τον ένα πυλώνα των επιχειρήσεων Διοικήσεως και Ελέγχου (C2W), ενώ κατά την προετοιμασία τους επιδιώκεται η γνώση των προτιμήσεων του αντιπάλου, των αντιπαθειών, των δυνατοτήτων, των αδυναμιών και των τρωτών σημείων του.

Η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει κλίμα στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο. Το τι θα γίνει θα το δούμε. 

Μάλλον όμως δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Αμερικανών Αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα.

Όταν οι Αμερικανοί λένε ότι ανησυχούν δεν το κάνουν τυχαία. Η Ουάσινγκτον το τελευταίο καιρό κάνει λόγο κάνουν λόγο για έναν “εκτός ελέγχου Ερντογάν” και εκφράζουν την ανησυχία τους για κάποιο “θερμό επεισόδιο” που μπορεί να προκαλέσει το τουρκικό καθεστώς.

Δε ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά είμαστε σίγουροι, πως εάν οι Τούρκοι κάνουν το λάθος, τότε η ΠΑ, το ΠΝ και ο ΣΞ, θα ισοπεδώσουν τους θρασύδειλους Τούρκους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ